12 mar. 2009

FMI si crizati

In urma cu ceva timp admiram pozitia presedintelui prin care spunea ca Romania nu are nevoie de acord pentru imprumut de la FMI, credeam ca stie ce vorbeste. Apoi presedintele a lasat sa se inteleaga ca vizita ministrului de finante al Austriei care solicita sprijin pentru bancile romanesti privatizate pe nimic si decapitalizate nu influenteaza pozitia de independenta a Romaniei. Delimitarea fata lipsa de capitalizare a bancilor straine care la vremuri bune au exportat profitul de fapt e o farsa politica pentru capital electiral. Se vede din nou treaba ca Romania nu este administrata de la Bucuresti. Acum luam imprumut, da nu stim pentru ce si de ce.

Pai legati vizita ministrului austriac de finante care a venit sa salveze bancile austriece de la faliment de acordul cu fmi si veti vedea ca populatia din Romania capitalizeaza bancile straine care in vremuri bune au exportat profitul in Franta, Italia si Austria, iar acum ne primesc actionari fara portofoliu de actiunii, adica un fel de SPONSORI.

Pai stimabililor daca tot ne imprumutam folositi bani in proiecte de investitii mari. Un proiect mare pune in miscare o buna parte a economiei si pe verticala si pe orizontala.

Asa cum doreasc acesti guvernanti noi romani vom platii dobanda de doua ori. Prima data prin bugetul de stat odata cu rambursarea catre FMI si a doua oara catre bancile comerciale care ne vor acorda credite sa incepem munca dar cu dobanda ce inseamna profit pentru frnacezi, austrieci, italieni si chiar unguri.
Oare chiar nu vede nimeni dijma moderna?

Curat da MURDAR

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!