18 mar. 2009

Politica și familia vs. presa justițiabilă

Suntem un neam tare ciudat. Azi pe posturile de televiziune puterea antenelor era data la maximum ca sa auda tot românul că fata președintelui nu mai candidează. Nu inteleg ce este in capul acelor editori coordonatorii care fac dintr-o problema simpla un circ mediatic. În studiouri valuri, valuri, destepții de "analiști" diseca firul în patru și își dau cu părerea ca avizați despre calitățile de politician si orator ale Elenei. Eu cred ca un lingvist ar sesiza mult mai multe greșeli de exprimare la acești GURU, din politica noastră, decât la fata asta.

Eu cred ca ne aflam din nou în fața unei fumigene lansată de președinte pentru a ține prima pagină prin publicitate excesivă negativă.

Faptul ca fata sa, majoră de altfel, este hotărâtă să candideze este un act salutar si trebuie acceptat de toată lumea ca atare. Forța votului va da dreptate daca merită, sau nu, să devină parlamentar la BRUSSEL. Asta e democrația fraților, jurnaliști și analiști, acceptați-o!

De ce nu se uita presa în întreaga societate în care fiecare părinte își protejează copilul și îl ajută să facă ce își dorește, chiar angajându-l în firma sau în instituția publică unde lucrează. Sunt în România, sute de profesori care au favorizat odraslele să îi urmeze la catedra, cu toate că nivelul de cunoștințe al copiilor nu este proporțional cu oportunitatea carierei. Sunt sute de mii de medici, avocați, farmaciști care au facut o castă și permit numai odraslelor să se afirme în domeniul unde nu se dă cu sapa sau cu târnăcopul.

În politică mai sunt cazuri în care copilele cu părinți politicieni au ajuns în funcții de stat politice, pe care nu le meritau la acea dată, dar presa nu a comentat așa de dur relația tată-fiică-politică. Eu cred ca tensiunea este accentuată după semnalul dat de un liberal elitist ce spunea ca președintele nu mai are a doua șansă de a continua mandatul urmator. Dinu Patriciu, pentru că despre el e vorba, știa ce spune. Ca la un semn, presa întinde cortul circului si aprinde felinarele devenite proiectoare, focalizând ținta.

Eu cred ca problema cu candidatura ELENEI la alegerile pentru Parlamentul UE nu e a presei fiind o problemă internă de partid (PD-l). Nu e treaba presei să atace o familie, chiar dacă este familia președintelui in exercițiu. Partidul face liste și aprobă candidații ce se pun pe liste. Electoratul are posibilitatea sa nu voteze sau sa voteze pe alții. Câți tineri din lumea asta nu au facut ascensiune pe brandul (marca) părinților? Câte fete și câți baieți nu au avut succes la examene doar pentru ca tata era cine era sau mama este cine este? Așa este și in acest caz, doar ca este excesiv mediatizat.

Fraților așa e in democrație! Acceptați regulile și nu comentați! Mergeți la vot și sancționați!!! Dacă vă considerați... democrați!!! :))

Și apoi sa știți ca am avut multe ocazii in viață sa cunosc fete extrem de bine pregatite filologic cu dicție perfectă, bune oratoare, dar cu lacune mari în gândire, comportament și viziune.

Acum e curat MURDAR, nene Iancule!Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!