24 mar. 2009

Rotația banilor, FMI, dobânzile și profitul


Jalba, Un tablou sugestiv.

Guvernanții se laudă către prostime că au negociat unul dintre cele mai BUNE acorduri de împrumut cu FMI. Mă întreb, între înfantilism și prostie este oare vreo diferență, politic vobind? Cum poți să te lauzi ca e ok când te împrumuți! Adică ce bine este atunci când nu ai nici un orizont, nici un program, nici o strategie sau politică și te împrumuți! Luâm bani cu împumut să dam la pensionari că e criză, dar uităm să spunem că le dorim votul in acest an, de două ori sau chiar trei!

Despre acordul cu FMI, consider ca banii au plecat din EUROPA la FMI, apoi se reîntorc în EUROPA, inclusiv România, dar cu dobandă și condiții de îngenunchiere a economiei naționale pe termen lung.
Românii ar trebui să știe că plătesc dobandă de două ori: prima dată prin plata din bugetul de stat al datoriei către FMI (rata + dobandă), iar a doua oară plătesc către băncile straine care vor primii banii de la FMI sub forma de finanțare prin BNR și îi vor acorda românilor sub formă de împumuturi diverse cu dobândă aferentă.

Din acest circuit imaginar profitul este la FMI și în băncile austriece, franceze și italiene care au monopolizat sectorul bancar românesc. Normal ar fi ca statele respective unde își au sediul central bancile ce activează la noi să se împrumute de la FMI si să finanțeze nevoia de creditare. Așa cum au exportat profitul ani la rând și nu l-au depus la banca națională sau nu l-au investit în economia românească care l-a generat, așa în perioadă de criză băncile străine ar trebui să își finanțeze propriile afaceri.

Românul rămâne cu jalba in mână ca și in imaginea de mai sus.

curat da MURDAR!
bmd - simplu, nu? Intra pe site!