13 feb. 2016

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE

O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică.


Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm:
1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA.

La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este o copilărie pentru fraierii habotnici.

2. Subiectele tratate potrivit Declarațiilor publice oferite, fac parte din traficul de suflete. Unul, adică PAPA, acceptă ca celălalt, Patriarhul KIRIL,  să ia cu forța creștinii ortodocși din UCRAINA neînregimentați sub MOSCOVA. Se face jocul lui PUTIN care simte populația UCRAINEI ca un GHIMPE, adică nesubordonată deplin. Modelul de operare militar/civil deja văzut politic în CRIMEEA este acum aplicat religios cu binecuvântare. Problema lui PUTIN în Ucraina o rezolvă PAPA prin acceptul intervenției Bisericii ruse (ortodoxe și nu prea) al cultului dreptei credințe în Ucraina. S-a dovedit treaba că raptul estului Ucrainei nu poate fi posibil în integralitate deoarece BISERICA ortodoxă din Ucraina are un cuvânt greu de spus în mentalul populației.

3. Comunicatul public spune: ”după doi ani de tratative” șefii Bisericilor ortodoxă Rusă și CATOLICĂ s-au întâlnit, adică din anul 2014 înțeleg eu.

Întrebare: Când a invadat și anexat RUSIA estul Ucrainei, CRIMEEA?
Răspuns: tot în anul 2014. De atunci diplomația rusă, prin canalul bisericii dorește discuția

4. După 300 și ceva de ani, Ortodoxia rusă prin  KIRIL acceptă cultul secesionist din Biserica Ortodoxă spre administrarea ROMEI, adică GRECO-CATOLIC, iar ca moneda de schimb, firește, întregește politica externă a RUSIEI pentru a prelua și inventarul uman religios, ortodox, din UCRAINA.

În fond nu este altceva decât un troc cu sufletele invetariate pe gestiuni.

Interesantă va fi evoluția relațiilor de PR știindu-se faptul că RUSIA prin Patriarhia MOSCOVEI se consideră de facto urmașa Constantinopolului. Probabil că Bisericile Ortodoxe AUTOCEFALE vor si aduse la tăcere prin subordonare. Statele Nașionale își dau duhul rând pe rând la un secol de existență, așa că și structurile care le-au întărit vor dispare, printre care și autonomia decizională natională a bisericii ortodoxe.

Imginea celor de la PROTV plasată mai sus este sugestivă (sunt pe contrasens).

Presimt că vor fi nemulțumiți care vor face o nouă schismă sau de ce nu o islamizare ;((

Si tot luni, papa Francisc a vorbit mai mult despre aceasta intrevedere intr-un interviu publicat in cotidianul italian Corriere della Sera. Intrebat ce l-a determinat sa doreasca o intalnire cu patriarhul rus, papa a declarat ca aceasta este esentiala pentru pacea mondiala si a enuntat principiul care sta la baza diplomatiei sale: "Trebuie construite punti. Pas cu pas. Pana se ajunge sa fie stransa mana celui care se afla de cealalta parte. Puntile sunt durabile si contribuie la pacea. Zidurile, nu. Acestea trebuie distruse, nu construite. Ele sunt sortite caderii, unul dupa altul. Sa ne gandim la zidul Berlinului. Parea etern si, puf a cazut intr-o zi", a spus suveranul pontif.
Nu traim intr-o lume caracterizata de pace. Oriunde ne intoarcem privirea vedem conflicte. Vorbeam de un al treilea razboi mondial pe bucati. In realitate nu e pe bucati, chiar e un razboi”, a mai spus papa Francisc. (site PROTV)

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!