Treceți la conținutul principal

In campania electorala ca si in concediul de studii -

Azi dupa conferinta saptamanala de presa, reporterul citynews a scris: Liderul filialei Cluj a Partidului Conservator, Decebal Manole Bogdan, crede ca acei parlamentari care se inscriu din nou in lupta electorala ar trebui sa-si ia concediu fara plata pe perioada campaniei electorale. "Nu este normal sa fii platit de Parlament si tu sa fii in teritoriu, facandu-ti campanie pe banii statului. In acelasi timp, nu este corect sa folosesti logistica Parlamentului in campania proprie, si ma refer aici la masini, dar nu numai", a precizat conservatorul clujean.

Bogdan nu este de acord cu reducerea privilegiilor de care beneficiaza parlamentarii, respectiv salarii mari, sume forfetare folosite cum cred alesii de cuviinta, IT si masini, deoarece, potrivit acestuia, o natie trebuie sa fie in stare sa-si intretina parlamentarii. El nu este de acord nici cu reducerea numarului de deputati si senatori, pe considerentul ca "in Parlament nu trebuie sa intre doar <>, cum vor domnii Basescu si Boc, Parlamentul trebuie sa asigure reprezentativitate pentru romanii".

De altfel, spune Bogdan, rolul si atributiile unui deputat sau senator au fost mult reduse odata cu introducerea colegiilor uninominale, dat fiind faptul ca "acum nu te preocupi de tot judetul, esti dator sa rezolvi problemele celor din colegiul tau".

Comentarii

Anonim a spus…
dar de sanctiuni pentru absentele la sedinte, sau pentru cititul presei in timpul lor, ca sa nu mai vorbim de imaginile unor parlamentari ce picotesc la caldurica pe banii nostri, nu se aminteste nimic ?? pentru ce, pe banii mei ca si contribuabil, trebuie sa doarma in sala de sedinte un parlamentar, deputat, senator ??? sau, ma rog frumos, de ce trebuie neaparat sa citesc in presa ca " Deputaţii îşi vor putea face cheltuieli de 9.148.138 lei, după cum a decis ieri Biroul Permanent. Astfel, în garajul Parlamentului vor mai sosi 46 de maşini nou-nouţe, cu tracţiune integrală, un autobuz şi două microbuze. Vor mai fi cumpărate zece aspiratoare, 12 aparate de aer condiţionat, un sistem de recuperare a datelor în caz de dezastru şi un aparat foto digital. Deşi şi-au mai cumpărat una şi anul trecut, deputaţii au trecut şi anul acesta pe lista de achiziţii o instalaţie de exhaustare." ??? sursa e aici jurnalul national, http://www.jurnalul.ro/articole/118807/info

promit sa revin cu tot ce gasesc achizitii ( mai ales parte de auto) ... chiar pentru fiecare parlamentar trebuie sa fie cate o masina si cate un sofer ??? hmmm... ce chestie...le asiguram tot confortul, dar, daca e sa analizam, exista parlamentari care nu au avut nici o interventie sau doar 1-2 interpelari pe tot parcursul mandatului...
Anonim a spus…
am revenit, nu cu achizitiile promise ci comentand altceva " Bogdan nu este de acord cu reducerea privilegiilor de care beneficiaza parlamentarii, respectiv salarii mari, sume forfetare folosite cum cred alesii de cuviinta, IT si masini, deoarece, potrivit acestuia, o natie trebuie sa fie in stare sa-si intretina parlamentarii. ". bun, de acord cu asta, o natie trebuie sa-si intretina parlamentarii, dar de parlamentarii posesori ai unor averi considerabile, care se ridica la zeci sau sute de milioane de dolari nu spuneti nimic ??? daca vor avion sau elicopter la scara, sa le oferim, pe banii nostri ??? ca sa nu mai amintesc de ultima gaselnita, parlamentarii vor incasa si pensii, si indemnizatii... vine votul, brusc e liber la compensate, majorari la salariile profesorilor si... cum altfel ???

Dupa modelul magistratilor, parlamentarii vor primi si ei pensii marite, prin luarea in considerare a unei baze de calcul mai avantajoase. Totodata, "alesii" vor putea cumula pensia de serviciu cu indemnizatia.
Cele doua modificari au fost decise, in cel mai mare secret posibil, de Birourile Permanente reunite, care au amendat normele de aplicare ale prevederilor privind pensiile din Statutul senatorilor si deputatilor. De acum inainte, pensia parlamentara se va calcula luand ca baza de calcul indemnizatia din ultima luna a "alesului", si nu media pe ultimele 12 luni, ceea ce inseamna un plus de cateva sute pe luna, in functie de vechimea avuta si de atributiile indeplinite. Sa luam spre exemplificare cazul unui senator sau deputat "simplu" (fara functii in comisii ori in grupul parlamentar), care ar iesi la pensie in luna decembrie a acestui an, avand trei mandate de parlamentar.

Pe langa schimbarea modului de calcul dupa modelul magistratilor, conducerile celor doua Camere au decis si ca se poate cumula pensia de serviciu cu indemnizatia de parlamentar, astfel ca un senator sau un deputat ar putea ajunge sa incaseze peste 12.000 lei pe luna!

( http://www.romanialibera.ro/a135864/parlamentarii-vor-incasa-si-pensii-si-indemnizatii.html )
sa va ajut citand un articol din Romania libera,02.10.2008, in cazul in care nu ati accesat declaratiile de avere ale unor actuali parlamentari:

Averea totala a primilor zece aspiranti la un post de parlamentar se ridica la suma de 4,7 miliarde de dolari, potrivit datelor revistei "Capital - Top 300", prelucrate de ziare.com.

Primul loc este ocupat de nimeni altul decat Gigi Becali. El este posesorul unei averi de 3 miliarde de dolari. Becali va candida in calitate de presedinte al PNG intr-un colegiu din sectorul 5 al Capitalei, pentru un post de deputat.

Pe locul doi este Dan Voiculescu (PSD - PC), acesta avand o avere de un milliard de dolari. El va candida in sectorul 4.

Locul trei este ocupat de Robert Negoita (PSD - PC) cu avere de 350 de milioane de dolari. Acesta a anuntat ca va candida in Ilfov.

Silviu Prigoana (PDL), candidat in sectorul 3, se afla pe locul 4, avand o avere de 150 de milioane de dolari.

Verestoy Attila (UDMR), candidat in Harghita, ocupa locul 5 cu o avere de 82 de milioane de dolari.

Pe locul 6 este Liviu Brailoiu (PSD - PC). El are 40 de milioane de dolari si candideaza in Constanta.

Premierul Calin Popescu Tariceanu, candidat in judetul Ilfov, se afla pe pozitia a 7-a. El are o avere de 30 de milioane de dolari.

Locul 8 este ocupat de Anghel Iordanescu (PSD - PC). El candideaza tot in Ilfov si are o avere de 20 de milioane de dolari.

Dorel Onaca ( PD-L) are 18 milioane de dolari si se afla pe locul 9. El a anuntat ca va candida in judetul Constanta.

Locul 10 in acest top este ocupat de Dan Ioan Popescu (PSD - PC). El are 15 milioane de dolari si candideaza in sectorul 2. " ( pentru verificare http://www.romanialibera.ro/a135720/topul-celor-mai-bogati-candidati-la-parlamentul-romaniei.html)
Anonim a spus…
" “Dupa mine, potopul!”. Expresia, gresit atribuita lui Ludovic al XV-lea, pentru a fi invinuit de adversarii sai de indiferenta politica, rezuma in realitate fraza: “Nu te intrista, o sa te imbolnavesti: dupa noi, potopul!”, cu care doamna de Pompadour l-a consolat pe acesta, vazandu-l mahnit dupa infrangerea de la Rosbach (1757). Transformata de-a lungul anilor in “Dupa noi, potopul!”, expresia descrie in cel mai fidel mod situatia politica postdecembrista, din preajma campaniilor electorale. Dupa trei ani si opt-noua luni de prestatie excelenta - spun guvernantii, lamentabila - reactioneaza Opozitia, la fiecare ciclu electoral, fara exceptie, urmeaza trei-patru luni de pomeni electorale, care l-ar face sa paleasca de rusine si pe cel mai obraznic cersetor."

http://www.cronicaromana.ro/editorialul-de-vineripotopul-de-dupa-potop.html

pur si simplu e prea frumos editorialul pentru a nu-l promova :)
Anonim a spus…
un articol interesant despre parlamentarii pusi in situatia de a da explicatii pentru aranjamentul prin care si-au asigurat marirea pensiei si modul cum au dat din colţ în colţ a fost scris de anca simina si poate fi accesat aici: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/823262/Parlamentarii-nu-recunosc-ca-si-au-marit-pensiile/
Anonim a spus…
am revenit si va invit sa aflati cateva date despre bugetul propus pentru anul viitor, şi o serie de modificări la lista cu dotările independente şi alte cheltuieli asimilate investiţiilor pe acest an pentru parlamentarii nostri. articolul poate fi citit in intregime aici: http://www.jurnalul.ro/articole/136200/dotari---aparate-de-desfundat-pentru-deputati
si doar redau un fragment: " Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2009 este estimat la 398.699.000 de lei, adică cu aproape 50% mai mare decât bugetul din 2008. În proiectul de buget pe anul 2009 pentru Camera Depu­taţilor, înaintat conducerii Camerei de chestorii Camerei, se propune dublarea sumei ce va fi alocată pentru maşini, echipamente şi mijloace de transport, de la 15.265 mii de lei, cât a fost prevăzută în 2008 la 31.387 mii de lei, cât este estimat pentru 2009. Totodată, pentru materiale de curăţenie este propusă suma de 754.000 de lei, faţă de 353.000 de lei, cât a fost alocată în acest an, pentru încălzit, iluminat – 15.020.000 de lei, faţă de 9.007.000 de lei, iar pentru carburanţi – 3.426 mii de lei, faţă de 2.814 mii de lei. În memorandum se arată că, din 398.699 mii de lei cât este estimat bugetul Camerei pe 2009, suma de 395.199 mii de lei va fi destinată pentru capitolul "Autorităţi publice şi acţiuni externe" şi 3.500 mii de lei pentru Asigurări şi asistenţă socială. Printre lucrările noi de investiţie în 2009 este precizată "sera pentru depozitarea şi întreţinerea plantelor ornamentale ale Palatului Parlamentului", obiectiv pentru care ar fi alocaţi 1.254 mii de lei."
Anonim a spus…
noutati de ultima ora !!!

Deputaţii şi senatorii au respins, ieri, o propunere legislativă care prevedea obligativitatea ca parlamentul să achiziţioneze doar maşini de fabricaţie românească

sursa: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/824505/Alesii-nu-renunta-la-limuzinele-straine/

Postări populare de pe acest blog

Inchizitia moderna - COMISIA de ancheta Elena Udrea

Am ascultat si eu inregistrarile "discutiilor" din cadrul Comitziei gandita pentru executia Elenei Udrea si am ramas consternat de nesimtirea membrilor acesteia. Se vede treaba ca, indivizii din comisie, nu au decat un singur scop acuzarea ministresei Udrea cu orice pret. Adriana Saftoiu, devenita liberala dupa eliberarea de la Cotroceni are un motiv clar pentru tinta EU. Ludovic (PNL) si Aura (PSD) au un stil 100% al comisarilor sovietici de dupa razboi din structurile (NKVD). Putatorul de lance sau lantz, cum vreti, nu este altul decat Ludovic care ar trebui sa taca o mie de ani. El in calitate de ministru dupa ce a accidentat o fetita pe trecerea de pietoni a pus structurile statului sa musamalizeze cazul si sa rezolve situatia, (era un guvern liberal 100%). A tagaduit ca ar fi fost autorul accidentului cu toate ca probele calde de la fata locului puteau sa infirme pozitia adoptata de nevinovat. Si totusi, atunci, nu s-a constituit o comisie de ancheta. Merita sa a

Proiecte EUROPENE în CERTEJUL DE SUS, HUNEDOARA

Dezvoltarea ROMÂNIEI nu se realizează fără accesarea fondurilor europene. Cine sa faca proiectul? Cine sa ne sfătuiască? Ce este eligibilitate proiectului? Care sunt fazele unui proiect? Intrebari la care cetățenii din HONDOL, NOJAG, VARMAGA, SĂCĂRÂMB, CERTEJUL DE SUS, BOCSA vor avea răspunsuri și soluții!

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică. Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm: 1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA. La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este