Treceți la conținutul principal

Constitutia - element de drept sau mijloc de legitimare si pastrare a puterii?

In vreme ce state cu traditii democrate sunt organizate dupa constitutii (legi fundamentale) vechi de 200 de ani, romanii o schimba in raport cu rotatia cluburilor politice care conduc lumea. A fost vremea regilor si nu a fost bine, a venit vremea presedintilor si nu e bine.

Ma intreb: De ce trebuie sa fim condusi pe vecie de familia unuia sau a altuia doar pentru ca acestia, sunt os, pardon, sunt unsi intre ei ca regi.

Poate ca cel batrin din familie e bun, dar daca are un copil debil sau cretin trebuie sa il acceptam ca prostii conducator? Trebuie sa AJUNGEM ca si in perioada de apus a Imperiului Roman? Alegem un presedinte 4 ani si ne inselam, sau ma rog ne inseala increderea. Nu ne place, si nu il mai votam. De ce sa acceptam un papagal sa conduca pe viata prin mostenitori doar ca este oss domnesc?

Se reitereaza idea monarhiei ca formula magica pentru Romania. As vrea sa vad acesti papagali politici daca merg zilnic cu caruta sau caleasca la serviciu sau in concediu. Daca isi pun peruca sau se imbraca in frac si joben sau daca mai cirula cineva in opinci pe strada. Eu cred ca perioada smecherilor care se trezesc ca tatsu sau masa au activat intr-un club elitist numit monarhie este desueta. Asa cum nu mai stam in case de chirpici, nu ne iluminam cu lampa de petrol si nu scriem cu pana si calimara de cerneala, asa nu cred ca e cazul sa acceptam provocari de reinstaurare a monarhiei.

Da, i-auzi bade Caline! Crezi ca un simplu cetatean cu pregatire superioara, educat, cu charisma si intelegenta nativa nu poate conduce acesta tara 4 ani?

Mori incet de ris cat de timpiti ne cred si cat de destepti se cred. Ne explica "a la gaga" ce "avantaje" aduce Romaniei un print din Vest. Pai daca nu muncim si nu respectam legea tot degeaba vine orice artist, ca nu spun actor.

Eu cred ca mai trebuie finisata selectia presenditilor si prerogativele lor. In rest e OK pentru ca suntem totusi in sec 21 si eu personal nu cred in case regale si alte titule chiar daca in acest moment au o influenta mare in zona Europei. Cand am sa vad SUA condusa 10 ani de un rege si sa ramana tot in fruntea mapamondului, atunci ma inchin si spun merge si asha cu un rege. Monarhiile au mult de alergat ca sa ajunga AMERICA din urma si de aceia copiaza modelele economice, strategice si sociale aplicate de un stat prezidential.

Asa ca domn prim ministru si aplaudaci ai casei regale lasati -o mai moale cu modelul regalist . Modelul unui mos batran care intimplator a fost rege (putea fi si bunicu, dar n-a fost sa fie) si care poate sa lase in urma un actor (actorul doar interpreteaza si nu este un personaj original). Poate or mai fi si alti artisti sa candideze dar nu au untdelemn pe frunte. Nu va inscrieti la presedintie?

Constitutia e buna. Domniile voastre ocupativa de alte treburi importante in stat (educatie, economie, sanatate, etc.) care au avut apogeul in alte perioade din istoria apropiata altfel vom fi un popor de analfabeti si inculti. Sau poate asta se doreste pentru a stapanii mai usor poporul si a nu se sterge untdelemnul de pe fruntea unora?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inchizitia moderna - COMISIA de ancheta Elena Udrea

Am ascultat si eu inregistrarile "discutiilor" din cadrul Comitziei gandita pentru executia Elenei Udrea si am ramas consternat de nesimtirea membrilor acesteia. Se vede treaba ca, indivizii din comisie, nu au decat un singur scop acuzarea ministresei Udrea cu orice pret. Adriana Saftoiu, devenita liberala dupa eliberarea de la Cotroceni are un motiv clar pentru tinta EU. Ludovic (PNL) si Aura (PSD) au un stil 100% al comisarilor sovietici de dupa razboi din structurile (NKVD). Putatorul de lance sau lantz, cum vreti, nu este altul decat Ludovic care ar trebui sa taca o mie de ani. El in calitate de ministru dupa ce a accidentat o fetita pe trecerea de pietoni a pus structurile statului sa musamalizeze cazul si sa rezolve situatia, (era un guvern liberal 100%). A tagaduit ca ar fi fost autorul accidentului cu toate ca probele calde de la fata locului puteau sa infirme pozitia adoptata de nevinovat. Si totusi, atunci, nu s-a constituit o comisie de ancheta. Merita sa a

Proiecte EUROPENE în CERTEJUL DE SUS, HUNEDOARA

Dezvoltarea ROMÂNIEI nu se realizează fără accesarea fondurilor europene. Cine sa faca proiectul? Cine sa ne sfătuiască? Ce este eligibilitate proiectului? Care sunt fazele unui proiect? Intrebari la care cetățenii din HONDOL, NOJAG, VARMAGA, SĂCĂRÂMB, CERTEJUL DE SUS, BOCSA vor avea răspunsuri și soluții!

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică. Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm: 1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA. La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este