2 sept. 2015

Emigranți 2015 - cauze și pericole pentru EUROPA

Redăm un punct de vedere profesionist emis de Liviu Pantazi u bun cunoscător al ORIENTULUI (din păcate la cei 48 de ani serviciile il socotesc prea bătrân pentru a lucra pentru ROMÂNIA) 

Cităm: ”Hai sa va explic cum e refugiatii sirieni pt. ca iar toata lumea e pe dinafara.

Incep intai cu demontarea unor mituri si apoi va dau mutarile castigatoare.
Mitul nr. 1: tarile musulmane nu primesc sirieni. Fals, 2 bulioane in Turcia, 1 bulion in Liban, juma' milion in Iordania. In Golf nu ii primeste datorita conflictelor religioase. 

Mitul nr. 2: aia sunt bogatasi ca au smartphoane. Idiotilor ! Pt. aia smarphonul e totul. E singura legatura cu tara, locurile natale, rudele, prietenii, etc. Un studiu ONU a aratat ca cei mai tari useri de smartphonuri sunt refugiatii din taberele din Turcia. Stiu aia toate aplicatiile de chat. 

Mitul 3: aia sunt in majoritate barbati, deci sunt un fel de turistii sovietici din '89. Da, din vreo 10 milioane de refugiati, Spre Europa au pornit vreun 1 milion si reusesc sa ajunga vreo 600 mii. Adica fix aia mai instarati care au bani pt. calauze. Pe juma' ii papa traficantii sau Mediterana. Sigur ca au trimis intai barbatii la inaintare. Au o sansa in +. Si eu daca as fi refugiat, m-as duce eu intai si dupa aia familia. 

Mitul 4: ce drept si motive au aia in Europa ? Cam aceleasi drepturi si motive pe care le-au avut irlandezii, scandinavii, elvetienii la inceputul secolului trecut in SUA, Romanii in Occident. Pe scurt: Viata si o viata mai buna. Solutia la plic: e cea mai mare tampenie sa faci "tabere de triere". Asta aduce aminte de Holocaust. 

Daca sunteti destepti, angajati pe aia care stiu lb. si cultura locala. Vedeti ca asezarea lor pe nationalitati (pe criteriul pasaport, nu are valoare -> pt. ei cetatenia nu inseamna nimic). Grupati-i pe criteriilor lor: etnice, religioase.

Creati tabere de refugiati in TOATA Europa, in mod echitabil pe criteriile de mai sus. Altfel o sa ajungeti in cateva luni la maceluri in tabere gen: Sabra'Satillia etc din Liban pt. cunoscatori. 

Romania ar trebui sa negocieze acum rapid Schengenu' + bani pe o tabara maximala. Rezolvam si Schengenu' si primim si unii mai buni. Ca oricum neamtu' face triere si isi pastreaza el pe aia mai educati si pregatiti. Tre sa ne bagam noi in fata la asta. Si da, Saddam, Ghadafii, Mubarak au fost niste comozi pt. occidentali ca ii tineau pe aia in disperare si resursele la noi. Oricine poate capacita increderea unui de acolo, iti va spune direct ca prefera ce e acum decat tereroare de atunci. 

Concluzie (cam sinistră, dar neutră) :  Cum noi avem nevoie de zeci de ani dupa comunism, asa eu si ei nevoie de timp si morti pt. a-si rezolva problemele. Probleme care din pacate sunt amplificate de occidentali prin trafic de arme, interes pe petrol & gaz. Ca vad ca in Yemen nu urla nimeni pt. ce e acolo (da' aia nu au petrol). In Kuwait imediat a sarit Labush al' Batran.

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!