8 sept. 2015

Familia regală s-a ”antepronunțat” cu verdictul ”vinovat” înaintea judecătorului

Acum două zile  s-a deschis de către Direcția națională anticorupție un nou caz ce îl vizează direct pe Sorin Oprescu, medic și primar al Municipiului București. La scurt timp suntem informați că Mihai, fost rege al României îi retrage o medalie dată.  Regele Mihai a decis sa ii retraga primarului general calitatea de membru al Ordinului Coroana Romaniei, in grad de Ofiter. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I, transmis luni AGERPRES, „aceasta decizie a fost luata in conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana Romaniei din 30 decembrie 2011″.
Sursa foto: http://www.b1.ro

Apăi, respectabili cetățeni: Sorin Oprescu, este în prezent cercetat penal/învinuit. 
Nu este judecat!!! 
Nu este condamnat! 
Are dreptul fundamental la o prezumție de nevinovăție. ,
Familia regală a ROMÂNIEI, prin MIHAI I nu ține cont de un  principiu elementar de drept penal si drept constituțional.  Familia regală s-a ”antepronunțat” cu verdictul ”vinovat în cazul Sorin Oprescu.
La Art. 23, (11) din CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, se spune: ” Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată.”

Oare salariații din slujba lui MIHAI I nu fac o distincție intre calitățile unei persoane în procesul penal?
Cred ca o normalitate impunea: 1. Retragerea distincției după o Decizie irevocabilă a ”Instanței” de judecată din care să rezulte condamnarea pentru fapte penale. Repet: pun o discuței de principiu și nu comentez cazul!!

În acest caz, probabil împărțirea medaliior este un teatru ieftin, O mascaradă de imagine a monarhiei tipic românească?
Primarul cercetat Sorin Oprescu nu este și condamnat definitiv!!!
Nu comentez cazul, dar pun în discuție principiul!!! CAZUL POATE FI CITIT SI AICI, și are elemente serioase de fapte infracționale..., iar procurorii si SRI au lucrat ca și la manual.

Ipoteză: Dacă se dovedește în urma procesului că este nevinovat?! Ce va face biroul lui MIHAI I redecorează omul SORIN OPRESCU??? Se acordă dinstincția din nou?

Eu cred că decorația a primit-o, Sorin Oprescu, de la rege pentru ”Servicii” aduse familiei regale. Acum aceste servicii nu mai sunt valabile???? 
Constat că și la monarhie e ca și la BLOC.  Când nu ai datorii esti vazut bine, dacă ai datorii ești dat afară fară analiză!!!


Foto: ziaristionline.ro

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!