21 nov. 2009

Votam! da pe cine? Mai are rost?

Am vazut in reluare scenariul asa zisei confruntari de idei dintre candidatii ”clasati” de sodaje in frunte. Nimic nou sub soare!

Reprezentatul social democratiei este ancorat in fraze invatate pe de rost. Incepea cuvantarea cu elemente din istoria recenta, acuzand, o istorie la care a fost participant activ.

Interminabile expresii despre ”respectul cuvenit adresate contracandidatilor ” nu ii confera un plus de personalitate. Nu a demonstrat ca are stiinta in managemetul administratiei.

Al doilea candidat, ales la spectacol, liberal si presedinte de partid, mi se pare original in exprimare, dezinvolt. Este bun in abordarea problemelor si spiritual, dar nu va avea castig mare de cauza datorita partidului care il sustine, liberal, ai caror reprezentanti au guvernat tara in trecutul apropiat ca pe o mosie din perioada interbelica. Romanii nu uita sictirul cu care ii trata fostul rpim ministru, nu uita problemele locative generate de acestia prin legile aberante date pentru grupurile de iterese. Au dat o lege prin care s-au instrainat proprietati care in fapt erau si sunt ale statului, iar unii dintre cei care le solicita nu au nici un drept real de proprietate, doar ca guvernantii si cei din spatele lor iau din istorie ce le convine.

Presedintele in exercitiu bun conoscator ale treburilor tarii (politica externa si interna) si cunoscator al intrumentele de exercitare a puterii a devenit peste noapte diplomat de cariera. Se pare ca a fost epuizat de numeroasele calatorii electorale prin tara, asa ca a fost machiat profesional inaite de emisiune sa nu sclipeasca in lumina reflectoarelor. Traian Basescu este dupa un mandat exercitat si nu mai poate spune ”ca trebuie facut” cu o voce tare intrucat poporul se intreaba, retoric, inainte de a stampila buletinul: De nu a facut pana acum?
Drumul in capitala Belgiei facut de presedinte a fost, probabil, un alt motiv de oboseala. Ultimele contacte avute cu reprezentantii Aliantei Nord Atlantice l-au linistit. S-a comportat precum un jucator de poker cu aS-ul in maneca. Axa invocata in urma cu patru ani isi va spune cavantul!!!

In final punctez: atitudinea celor de la TVR a fost corecta si degeaba presedintele si ceilalti doi s-au basicat pe faptul ca au fost chemati in formatul emisiunii si alt doi candidati. Acestia au dreptul de exprimare la postul public de televiviune. In situatia data TOTI candidatii au fost, egali. Doar vointa poporului ii departajeaza nu sondajele platite si executate la comanda. Sondajele favorizeaza pe cel care le comanda. Se stie ca sunt intrumente ale dezinformarii si reformarii opiniilor maselor. Toti candidatii au avut, ipotetic, 250000 semnaturi in sustinere, deci TVR trebuia sa le furnizeze acestora imagini cu candidatii preferati chiar daca nu sunt rosi, portocaii sau albatri galbui. Smecheria cu sondajele nu e democratica si nici corecta. In bloc startul electoral toti sunt egali, adica sunt CANDIDATI, pur si simplu unii se considera mai KANDIDATI.

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!