Treceți la conținutul principal

Votam! da pe cine? Mai are rost?

Am vazut in reluare scenariul asa zisei confruntari de idei dintre candidatii ”clasati” de sodaje in frunte. Nimic nou sub soare!

Reprezentatul social democratiei este ancorat in fraze invatate pe de rost. Incepea cuvantarea cu elemente din istoria recenta, acuzand, o istorie la care a fost participant activ.

Interminabile expresii despre ”respectul cuvenit adresate contracandidatilor ” nu ii confera un plus de personalitate. Nu a demonstrat ca are stiinta in managemetul administratiei.

Al doilea candidat, ales la spectacol, liberal si presedinte de partid, mi se pare original in exprimare, dezinvolt. Este bun in abordarea problemelor si spiritual, dar nu va avea castig mare de cauza datorita partidului care il sustine, liberal, ai caror reprezentanti au guvernat tara in trecutul apropiat ca pe o mosie din perioada interbelica. Romanii nu uita sictirul cu care ii trata fostul rpim ministru, nu uita problemele locative generate de acestia prin legile aberante date pentru grupurile de iterese. Au dat o lege prin care s-au instrainat proprietati care in fapt erau si sunt ale statului, iar unii dintre cei care le solicita nu au nici un drept real de proprietate, doar ca guvernantii si cei din spatele lor iau din istorie ce le convine.

Presedintele in exercitiu bun conoscator ale treburilor tarii (politica externa si interna) si cunoscator al intrumentele de exercitare a puterii a devenit peste noapte diplomat de cariera. Se pare ca a fost epuizat de numeroasele calatorii electorale prin tara, asa ca a fost machiat profesional inaite de emisiune sa nu sclipeasca in lumina reflectoarelor. Traian Basescu este dupa un mandat exercitat si nu mai poate spune ”ca trebuie facut” cu o voce tare intrucat poporul se intreaba, retoric, inainte de a stampila buletinul: De nu a facut pana acum?
Drumul in capitala Belgiei facut de presedinte a fost, probabil, un alt motiv de oboseala. Ultimele contacte avute cu reprezentantii Aliantei Nord Atlantice l-au linistit. S-a comportat precum un jucator de poker cu aS-ul in maneca. Axa invocata in urma cu patru ani isi va spune cavantul!!!

In final punctez: atitudinea celor de la TVR a fost corecta si degeaba presedintele si ceilalti doi s-au basicat pe faptul ca au fost chemati in formatul emisiunii si alt doi candidati. Acestia au dreptul de exprimare la postul public de televiviune. In situatia data TOTI candidatii au fost, egali. Doar vointa poporului ii departajeaza nu sondajele platite si executate la comanda. Sondajele favorizeaza pe cel care le comanda. Se stie ca sunt intrumente ale dezinformarii si reformarii opiniilor maselor. Toti candidatii au avut, ipotetic, 250000 semnaturi in sustinere, deci TVR trebuia sa le furnizeze acestora imagini cu candidatii preferati chiar daca nu sunt rosi, portocaii sau albatri galbui. Smecheria cu sondajele nu e democratica si nici corecta. In bloc startul electoral toti sunt egali, adica sunt CANDIDATI, pur si simplu unii se considera mai KANDIDATI.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inchizitia moderna - COMISIA de ancheta Elena Udrea

Am ascultat si eu inregistrarile "discutiilor" din cadrul Comitziei gandita pentru executia Elenei Udrea si am ramas consternat de nesimtirea membrilor acesteia. Se vede treaba ca, indivizii din comisie, nu au decat un singur scop acuzarea ministresei Udrea cu orice pret. Adriana Saftoiu, devenita liberala dupa eliberarea de la Cotroceni are un motiv clar pentru tinta EU. Ludovic (PNL) si Aura (PSD) au un stil 100% al comisarilor sovietici de dupa razboi din structurile (NKVD). Putatorul de lance sau lantz, cum vreti, nu este altul decat Ludovic care ar trebui sa taca o mie de ani. El in calitate de ministru dupa ce a accidentat o fetita pe trecerea de pietoni a pus structurile statului sa musamalizeze cazul si sa rezolve situatia, (era un guvern liberal 100%). A tagaduit ca ar fi fost autorul accidentului cu toate ca probele calde de la fata locului puteau sa infirme pozitia adoptata de nevinovat. Si totusi, atunci, nu s-a constituit o comisie de ancheta. Merita sa a

Proiecte EUROPENE în CERTEJUL DE SUS, HUNEDOARA

Dezvoltarea ROMÂNIEI nu se realizează fără accesarea fondurilor europene. Cine sa faca proiectul? Cine sa ne sfătuiască? Ce este eligibilitate proiectului? Care sunt fazele unui proiect? Intrebari la care cetățenii din HONDOL, NOJAG, VARMAGA, SĂCĂRÂMB, CERTEJUL DE SUS, BOCSA vor avea răspunsuri și soluții!

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică. Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm: 1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA. La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este