25 nov. 2009

Bucuria scorului la pauza meciului

Ma uit cu detasare politica la vremurile care le traim. Suntem in situatia anului 1996, cand schimbarea se dorea la un nivel imperativ de clasa politica si de unele tari cu valente de puteri regionale.

Acum clasa politica unita in cuget si simtire este in pauza meciului, dar mai urmeaza o repriza plina de suprize. Se incropesc aliante, se fac guverne din umbra ca si cand poporul cand merge la vot este format din turme de oi cu cate un cioban in frunte. Si daca tot avem ciobani la turma, oare romanii vor vota in functie de doctrinele inexistente susitnute de Geoana, Antonescu, etc. Romanii vor vota probabil schimbarea de scarba scandalurilor continue, crezand ca va fi liniste si pace. Un guvern multicolor rosu (PSD) + galben si albastru (PNL) condus de culorile rosu+negru+galben (Johannis - Forumul democrat German), este greu de crezut ca va fi solutia magnifica a unei guvernarii linistite si perfecte asa cum o doresc romanii.

Eu cred ca trebuie putin rational in ecuatie. Romanii vor vota ce simt, cu exceptia activitistilor de partid a celor care sunt in nucleele dure si partizane din partide ce devin vectori de influneta in jurul lor, si atat.

Nemultumitii sunt mult mai multi. Sunt acei oameni care au fost scosi din casa cuparata de la stat la un pret fixat de stat dupa ce au investit 30 ani sa nu se degradeze. Sunt cei afectati de legi aberante de restituire cu orice pret si la oricine a cerut. Alti nemultumiti sunt cei care au sperat in legea ce oferea profesorilor salarii mai mari si au aflat ca trebuie sa plece acasa 10 zile lucratoare pentru a nu mai primii si ce au avut. Si enumerarea poate continua....

Vor fii membri de partid care nu isi vor vota candidatul. Singurii care au un electorat disciplinat si constincios sunt cei de la Romania Mare, care cred in ce voteaza si cei de la UDMR care cred in puterea si forta uniunii, in rest depinde mult de meciurile televizate si de cine numara si aduna electronic voturile.

Un lucru este cert, multi alegatori se reorienteaza in ultimul moment datorita faptului ca nu vor fi de acord cu un primar ”sas” adica de origine germana gata anuntat. Ma gandesc si ma intreb in acelasi timp: Cand o sa vad ca in locul lui Angela Merkel, cancelar federal in Germania, partidele politice de acolo o sa il propuna pe ION APETREI de exemplu un bun roman si gospodar totodata in locul acesteia la cencelaria federala!!! Raman la parerea mea ca in aceste vremuri pentru Romania avrem nevoie acuta de un prim ministru specialist in macroeconomie si politici monetare.

Politicienii s-au jucat vreo 12 ani din 20 de ani ca la ruleta cu economia acestei tari si am ajuns intr-o zona ce nu poate fi descrisa de cei care cunosc realitatea. Poate ar fi momentul unui minim de bun simt pentru o solutie tehnica indiferent de ce persoana va fi presedinte, ca doar tot roman va fii (la aceste alegeri).

Curat: Se stie ca un meci trebuie jucat pana in ultimul minut chiar daca o echipa deja este in inferioritate numerica.
Murdar: Teoretic va fi Geoana presedinte, practic poporul alege si castiga cine vor americanii.

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!