22 nov. 2009

Sectia de Vot Speciala subdimensionata

Posibilitatea de a vota in sectiile speciale pentru cei care nu sunt in localitatea de domiciliu s-a dovedit o adevarata proba de rezistenta la stres, frig si umilinta. Procedura complicata prin care electorii din alte localitati trebuiau sa isi exercite dreptul al vot a lasat multi oameni fara acest drept. Am vrut sa votez si eu la o asemenea sectie nefiind in localitatea de domiciliu si am avut dreptul de vot doar daca stateam dupa 50 persoane imobilizate de procedurile greoaie.
Am plecat pentru ca eu nu stau 2 ore sa pot vota si votul meu nu schimba Romania, dar ca un cetatean simplu doream sa stampilez buletinele de vot. La iesirea din ambele sectii speciale pe care le-am vizitat in dorinta de a gasi persoane mai putine la rind, am asistat la comentarii si stituatii indetice cu a mea. Exact asa cum am gandit si eu ca va ramane pe data viitoare au gandit si multe alte persoane!!!
Au fost multi rezidenti care au abandonat ideea de a mai si vota cand au vazut cat timp pierd la usa sectiei.
Procedura nou instituita cu liste speciale in sectii speciale este buna. Probabil cei care au legiferat-o stiu cum au ajuns la putere si acum se pazesc sa nu faca altcineva acelasi lucru. Au legiferat: ”liste speciale in sectii speciale pentru rezidenti”.
Sunt de acord numai ca in viitor in aceste liste trebuie sa existe mai mult personal si spatiu de manifestare a dreptului cetatenesc de vot si nu un spatiu unde se umilesc cetatenii cu simt civic ce doresc sa voteze!!!

Sugerez autoritatilor sa pune pe INTERNET un document macheta care sa fie completat in prealabil de acasa de persoanel rezidente prin care sa declare in scris pe proprie raspudnere ca nu au mai votat. Declaratia completata in prealabil simplifica procedura, iar persoanlul din sectie verifica persoana care o depune si pune omul sa mai semneze o data pe declaratie pentru conformitate. Simplu, nu?

Curat ca si optiune, da murdar ca si aplicatie.

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!