9 dec. 2008

Un Nou Guvern, o alta filosofie!

Posted by Picasa
Citesc cu surprindere in Ziarul Ziua de CLUJ: Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri că a aflat „cu stupefacţie” de decizia PSD, de nu fi de acord cu cooptarea Uniunii într-o coaliţie guvernamentală şi a arătat că social-democraţii doresc, probabil, să îşi asume astfel electoratul.

Mai sa fie? Oare elitele UDMR s-au nascut cu stea in frunte si nu stiu sa si piarda? Aceste personalitati elitiste sunt unse de cel de sus sa fie numai sefi si la putere, intr-un stat democratic in care sunt in procent minoritar. Oare lectia democratiei este numai pentru cei multi(majoritari) si prosti?

Adica daca esti majoritar treci si in opozitie si la putere ca asa o da votul, iar daca esti minoritar NU!!! Minoritari au mai multe drepturi.

Propun sa facem o simulare:

Daca UDMR ar avea ca membri cetateni romani de nationalitate romana, atunci ar intra obligatoriu in orice formula de guvernare? Raspunsul e categoric: NU, sunt sanse mari ca la un scor de 6% sa intre in opozitie! PAi daca nationalitatea cetatenilor romanii e alta, dece regulile se schimba.

O alta supriza: In seara asta, 09.12 a.c. pe toate posturile de radio am auzit comuncatele lui Emil BOC si Mircea GEOANA despre primi pasi in realizarea unei formule guvernamentale su majoritate larga si simpla PSD-PC + PDL. Reporterii puneau intrebari malitioase suparati ca UDMR nu a fost inclus in formula. Mie mi-au lasat impresia ca dialogul cu presa era pe teritoriul UNGARIEI si vezi doamne ce grava decizie s-a luat de a merge la guvernare doua partide.

Chiar asa: Domnilor Emil BOC si Mircea GEOANA, cum va permiteti sa ganditi o guvernare fara UDMR care este indreptatit pentru totdeauna sa fie la guvernare? Ce nesimtire!

Pai secretul este altul: Liderul "Laszlo Attila, liderul UDMR Cluj, se arată îngrijorat de tăcerea PNL, care virează spre opoziţie şi crede că atitudinea conducerii liberale va costa scump atât PNL, cât şi UDMR, care vor pierde mii de funcţii publice în teritoriu, odată ajunşi în opoziţie." (sursa: Ziua de CLUJ).


No bine NO.
"Maghiarii sunt pe cale să piardă controlul a zeci de autorităţi, agenţii, regii şi administraţii naţionale, puncte importante pe agenda oamenilor de afaceri care susţin financiar UDMR şi pe liderii ei."

Din ce trăieşte UDMR?

Prezenţa Uniunii în Executiv îi permite să controleze peste 40 de portofolii ministeriale, secretariate de stat, agenţii şi autorităţi în subordinea guvernului sau a ministerelor, regii naţionale etc.. între cele mai însemnate funcţii în care au fost desemnaţi oameni ai Uniunii se numără conducerile Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (Borbely Laszlo), a Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (Korodi Attila) sau cea a Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (Borbely Karoly).

De asemenea, Uniunea are numeroşi secretari de stat în ministerele Muncii, Afacerilor Externe, Justiţiei, Sănătăţii sau Agriculturii, la care se adaugă zeci de şefi de autorităţi, agenţii, regii şi administraţii naţionale, conform datelor publicate pe site-ul UDMR. Câteva dintre aceste structuri importante păstorite de UDMR sunt Agenţia Naţională Sanitar Veterinară, Agenţia pentru Valorificarea Activelor Statului, Agenţia Naţională pentru Tineret, Autoritatea Electorală Permanentă, Inspectoratul de Stat în Construcţii sau Agenţia Naţională pentru reglementarea Achiziţiilor Publice. (sursa: Ziua de CLUJ).

Comentariu: Sa fi minoritar in Romania si timp de 17 ani sa fi majoritar la putere, cum sa nu se dezvolte acesta tara?

Curat MURDAR!

Un comentariu:

Daniel Lacatus spunea...

De o bună bucată de vreme observ la toate televiziunile româneşti un lucru straniu; tot ce se întâmplă în ţara asta este pus pe seama crizei financiare. Această isterie generală a îndobitocit minţile multor români.

bmd - simplu, nu? Intra pe site!