10 dec. 2008

Adeziune la UDMR pentru mai multe drepturi si pentru putere!

PCM il vrea pe Marko Bela in opozitie, Liderul PCM, Szasz Jeno, considera ca eventuala intrare in opozitie a UDMR ar fi benefica pentru comunitatea maghiara, intrucat prezenta Uniunii timp de 18 ani in structurile de putere “dupa modelul FSN” a obstructionat democratizarea. Szasz Jeno considera corecta decizia politica luata de PSD de a exclude Uniunea din viitoarea formula de guvernare. “UDMR a tradat alianta cu PSD si a dat dovada de lipsa de consecventa (acum patru ani - n.r.). Se pare ca memoria PSD e mai vie decat a conducerii UDMR, iar decizia lor (de excludere a Uniunii - n.r.) este corecta si de inteles”, a spus liderul PCM, precizand ca nu intelege “insistenta” UDMR de a intra la guvernare cu orice pret. (L. Castali) http://www.gardianul.ro/UDMR,-lasata-pe-margine-in-jocul-negocierilor-PSD---PD-L--s125869.html)


In acesta seara s-a mai consumat un act din santajul si autovictimizarea conducatorilor UDMR, lideri care nu concep sa fie in opozitie parlamentara, dupa 18 de putere. Timp de 45 de ani liderii minoritatii maghiare din Romania au avut un rol important si determinant in administrarea treburilor statale, inclusiv rolul extrem de important in propasirea comunismului si prin Romania, imediat dupa razboi. Guvernele anilor "50 erau pline de specialisti de nationalitate maghiara. Acum,Romania vezi Doamne nu mai poate functiona ca stat fara ca guvernarile sa includa musai minoritatea maghiara. Traian Basescu, diplomat abil, are nevoie de voturi anul viitor si va aplica stategia creata pe meleagurile tinutului secuiesc - UDMR la guvernare.


Te doare mintea cand vezi atata sfidare la adresa romanilor de bun simt. Nici nu a disparut bine Romania Mare si MArko catalogheaza PSD ca fiind continuatorul nationalismului romanesc. Ce este rau in a fi nationalist? Daca este rau de ce Uniunea nu se tranforma in Uniunea Democrata Romana si are brand nationalist marcat simbolic uniunea maghiarilor. Oare de ce este OK ce si cum gandesc prin mesaj politic sefii UDMR, iar cand exista si o altfel de voce un alt mesaj care sa contina si cuvantul roman (a, esc, ia, este) emitentul pus la zid si este catalogat extremist.


Agatarea cu orice pret de putere, nu este un extremism comportamental?


Pai cum sa nu fie si liderii UDMR la ciolanul romanesc.

Unii altii nu pot sa nu fie la putere pana cand in Romania mai exista interese puternice prin "privatizarea sectoarelor energetice" - valori imense!!!


Ce sa faca atitia persoane de nationalitate maghiara pusi in functii publice? Cum sa intoarca plus valoare la part.... pardon formatiunea politica dupa ce au primit functii in structurile adminstrative ale statului, iar unii dintre ei au fost numiti pe criterii etnice si nu pe criterii de profesionalism.


Supriza mare este solidaritatea unei parti a presei la o problema care nu ar trebui sa existe intr-un stat democratic.


Un comentariu:

Anonim spunea...

Citez:

"Pai cum sa nu fie si liderii UDMR la ciolanul romanesc."


Interesant punct de vedere. Sa intaleg ca, in opinia dumneavoastra, aceia care au ajuns la guvernare au dat de ciolan?

E singura explicatie logica pe care o pot da citatului de mai sus, desi sunt convins ca nu asta ati vrut sa spuneti.

bmd - simplu, nu? Intra pe site!