Treceți la conținutul principal

Puterea autostrazilor informationale electorale

Site-ul Inpolitics prezinta elemente din cadrul Conferintei Politica 2.0, Cum se castiga alegerile in era digitala, ce a avut loc ieri, 30 septembrie, politicienii aducatori de rating au stat fata in fata cu jurnalistii in cadrul dezbaterii "Cum sa treci dincolo de ecran. Moderatori fata in fata cu politicienii care fac rating". Politicienii invitati (Ludovic Orban, Mircea Geoana si Cozmin Gusa) par destul de convinsi in ceea ce priveste importanta internetului in campania electorala. « Cine nu intelege rolul Internetului va fi pierdut pe termen mediu in politica romaneasca... Suntem o tara care va ajunge, de la 25% in prezent, la 50% in penetrarea de Internet », a declarat Mircea Geoana. Cosmin Gusa considera Internetul drept "un mijloc viabil de a investi in imaginea personala a oricui".

Eu consider ca si in acest an electoral votul popular va fi sub sigla votului politic. Promisiunile sunt doar un virf al ghetii din ocean. Banii, banii si cadourile de moment vor fi decisive in alegerea candidatului uninominal. Romanul crede in sintagma: ce ii in mana nu ii minciuna.

De fapt o campanie corecta ar fi fara prea mult marketing si publicitate. Pur si simplu dezbateri intre candidati de max.30 min. Candidatul eficient si bun sa poata sa penetreze sticla si sa convinga alegatorul ca stie ce vorbeste (in parlament alesul trebuie sa faca sa convinga pe ceilalti de buna pregatire profesionala in domeiul incare este specializat, sa treaca prin valoarea doctrinei proiectul propus, sa stie sa combata cu argumente nu cu forta debitului verbal si al limbajului suburban, etc). Partidele politice ar trebui sa faca o selectie riguroasa a candidatului ideal printr-o buna pregatire profesionala, sa fie un bun orator, inteligent, manierat cu notiuni de administratie si diplomatie si abia atunci votul ar putea fi selectiv. Altfel votul popular este de fapt o antiselectie electorala.

In ce priveste puterea internetului in alegerea candidatilor, cred ca doar in 2012 va avea o influenta decisiva. Acum utilizatori se informeaza dar nu ies la votare. Internetul va avea forta cand generatia care utilizeaza acest intrument pentru comunicare se implica si in viata cetatii , va merge la vot ca persoana responsabila pentru viitorul societatii si a statului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inchizitia moderna - COMISIA de ancheta Elena Udrea

Am ascultat si eu inregistrarile "discutiilor" din cadrul Comitziei gandita pentru executia Elenei Udrea si am ramas consternat de nesimtirea membrilor acesteia. Se vede treaba ca, indivizii din comisie, nu au decat un singur scop acuzarea ministresei Udrea cu orice pret. Adriana Saftoiu, devenita liberala dupa eliberarea de la Cotroceni are un motiv clar pentru tinta EU. Ludovic (PNL) si Aura (PSD) au un stil 100% al comisarilor sovietici de dupa razboi din structurile (NKVD). Putatorul de lance sau lantz, cum vreti, nu este altul decat Ludovic care ar trebui sa taca o mie de ani. El in calitate de ministru dupa ce a accidentat o fetita pe trecerea de pietoni a pus structurile statului sa musamalizeze cazul si sa rezolve situatia, (era un guvern liberal 100%). A tagaduit ca ar fi fost autorul accidentului cu toate ca probele calde de la fata locului puteau sa infirme pozitia adoptata de nevinovat. Si totusi, atunci, nu s-a constituit o comisie de ancheta. Merita sa a

Proiecte EUROPENE în CERTEJUL DE SUS, HUNEDOARA

Dezvoltarea ROMÂNIEI nu se realizează fără accesarea fondurilor europene. Cine sa faca proiectul? Cine sa ne sfătuiască? Ce este eligibilitate proiectului? Care sunt fazele unui proiect? Intrebari la care cetățenii din HONDOL, NOJAG, VARMAGA, SĂCĂRÂMB, CERTEJUL DE SUS, BOCSA vor avea răspunsuri și soluții!

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică. Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm: 1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA. La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este