Treceți la conținutul principal

Demagogie democrata la CLUJ

In urma cu cinci luni, am asistat la o campanie electorala extrem de diversificata. Am avut un primar care a candidat si nu s-a sfiit sa se urce pe utilaje, pentru a arata clujenilor ca el este primul gospodar. Daca erau tancuri sovietice ar fi facut la fel, numai sa fie la o inaltime mai mare. Intrarea in p0litica s-a facut de la inaltimea Antenei 1. A ajuns si a ramas primarul clujenilor, il respectam pentru ca ne reprezinta, nu pe noi, ci Clujul si cetatenii Clujului.

Dar sa ma explic cum am constatat demagogia. Daca in campania electorala primarul Clujului era peste tot, omniprezent, acum are agenda prea incarcata pentru clujenii care l-au votat. Dupa mine un primar - om politic, este in primul rind PRIMAR ca a fost ales de cetateni sa ii reprezinte in interes si apoi este un om politic. Agenda primariei trebuie sa primeze in fata calendarului de partid. Asa stand lucrurile, simbata la ora 10 s-au depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor din Cluj Napoca. Evenimentul a marcat trecerea a 64 ani de la eliberarea CLUJULUI in al doilea razboi mondial. In comunitatile din Europa se fac manifestari grandioase care marcheaza luptele impotriva hitlerismului. Clujul, domnului BOC, se manifesta ca si la celula de partid comunist din perioada interbelica, in deplina conspiratie.
Salvarea situatiei vine de la Prefectura si de la Armata care au organizat un moment religios -ostasesc marcand evenimentul prin depunere de coroane de flori. Felicitari domnului prefect Calin Potor.
Imagini de la eveniment



Curios este faptul ca nici presedintele Cosiliului judetean Cluj, Paunel Tise nu a fost prezent, sau poate nu l-am remarcat noi. Partidele au fost bine reprezentate: PSD+PC, PNL, PDl, si alte institutii descentralizate.

Oare atat de putin conteaza agenda cetateanului Clujean in raport cu alte obligatii de partid ale alesilor, in functia de primar si in functia de presedinte al consiliului judetean incat sa fie absenti? Poate ca evenimentul nu a fost inteles ca insemnatate pentru cetateanul clujean, indiferent de etnie ? Totusi, acum 64 ani Clujul devenea liber de trupe hitleriste. Este cineva nostalgic dupa anii de ocupatie si razboi?

Daca alesii (BOC si TISE) au avut obligatii cetatenesti sau familiale (tot sunt fin si nash) imi retrag gandul cu scuzele de rigoare catre alesi. Scuzati-ma va rog!

Daca programul a fost doar politic sau nu a fost, trebuiau sa fie prezenti. Deci in campanii electorale - demagogie. Intre campanii - dezinteres total.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inchizitia moderna - COMISIA de ancheta Elena Udrea

Am ascultat si eu inregistrarile "discutiilor" din cadrul Comitziei gandita pentru executia Elenei Udrea si am ramas consternat de nesimtirea membrilor acesteia. Se vede treaba ca, indivizii din comisie, nu au decat un singur scop acuzarea ministresei Udrea cu orice pret. Adriana Saftoiu, devenita liberala dupa eliberarea de la Cotroceni are un motiv clar pentru tinta EU. Ludovic (PNL) si Aura (PSD) au un stil 100% al comisarilor sovietici de dupa razboi din structurile (NKVD). Putatorul de lance sau lantz, cum vreti, nu este altul decat Ludovic care ar trebui sa taca o mie de ani. El in calitate de ministru dupa ce a accidentat o fetita pe trecerea de pietoni a pus structurile statului sa musamalizeze cazul si sa rezolve situatia, (era un guvern liberal 100%). A tagaduit ca ar fi fost autorul accidentului cu toate ca probele calde de la fata locului puteau sa infirme pozitia adoptata de nevinovat. Si totusi, atunci, nu s-a constituit o comisie de ancheta. Merita sa a

Proiecte EUROPENE în CERTEJUL DE SUS, HUNEDOARA

Dezvoltarea ROMÂNIEI nu se realizează fără accesarea fondurilor europene. Cine sa faca proiectul? Cine sa ne sfătuiască? Ce este eligibilitate proiectului? Care sunt fazele unui proiect? Intrebari la care cetățenii din HONDOL, NOJAG, VARMAGA, SĂCĂRÂMB, CERTEJUL DE SUS, BOCSA vor avea răspunsuri și soluții!

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică. Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm: 1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA. La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este