12 oct. 2008

Demagogie democrata la CLUJ

In urma cu cinci luni, am asistat la o campanie electorala extrem de diversificata. Am avut un primar care a candidat si nu s-a sfiit sa se urce pe utilaje, pentru a arata clujenilor ca el este primul gospodar. Daca erau tancuri sovietice ar fi facut la fel, numai sa fie la o inaltime mai mare. Intrarea in p0litica s-a facut de la inaltimea Antenei 1. A ajuns si a ramas primarul clujenilor, il respectam pentru ca ne reprezinta, nu pe noi, ci Clujul si cetatenii Clujului.

Dar sa ma explic cum am constatat demagogia. Daca in campania electorala primarul Clujului era peste tot, omniprezent, acum are agenda prea incarcata pentru clujenii care l-au votat. Dupa mine un primar - om politic, este in primul rind PRIMAR ca a fost ales de cetateni sa ii reprezinte in interes si apoi este un om politic. Agenda primariei trebuie sa primeze in fata calendarului de partid. Asa stand lucrurile, simbata la ora 10 s-au depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor din Cluj Napoca. Evenimentul a marcat trecerea a 64 ani de la eliberarea CLUJULUI in al doilea razboi mondial. In comunitatile din Europa se fac manifestari grandioase care marcheaza luptele impotriva hitlerismului. Clujul, domnului BOC, se manifesta ca si la celula de partid comunist din perioada interbelica, in deplina conspiratie.
Salvarea situatiei vine de la Prefectura si de la Armata care au organizat un moment religios -ostasesc marcand evenimentul prin depunere de coroane de flori. Felicitari domnului prefect Calin Potor.
Imagini de la evenimentCurios este faptul ca nici presedintele Cosiliului judetean Cluj, Paunel Tise nu a fost prezent, sau poate nu l-am remarcat noi. Partidele au fost bine reprezentate: PSD+PC, PNL, PDl, si alte institutii descentralizate.

Oare atat de putin conteaza agenda cetateanului Clujean in raport cu alte obligatii de partid ale alesilor, in functia de primar si in functia de presedinte al consiliului judetean incat sa fie absenti? Poate ca evenimentul nu a fost inteles ca insemnatate pentru cetateanul clujean, indiferent de etnie ? Totusi, acum 64 ani Clujul devenea liber de trupe hitleriste. Este cineva nostalgic dupa anii de ocupatie si razboi?

Daca alesii (BOC si TISE) au avut obligatii cetatenesti sau familiale (tot sunt fin si nash) imi retrag gandul cu scuzele de rigoare catre alesi. Scuzati-ma va rog!

Daca programul a fost doar politic sau nu a fost, trebuiau sa fie prezenti. Deci in campanii electorale - demagogie. Intre campanii - dezinteres total.

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!