15 mai 2015

Amnistia fiscală pentru PFA si PFI

Aflam din mass media că Guvernul inițiază o modificare punctuală, legislativă, pentru a amnistia fiscal un număr însemnat de cetățeni, persoane fizice autorizate (PFA) si independente (PFI). Sunt aproape 400.000 de cetățeni români afectați, puși să plătească o povară fiscală retroactiv și nejustificată. Acești cetățeni nu au fost o povară socială se descurcă cum pot și nu stau cu mâna intinsă spre guvern. Persoanele Fizice cu activității independente sunt cetățeni cu o anumită pregătire profesională sau au deprinderi de activități prin care se descurcă cum pot în România lucrului tot mai bine făcut.  Dr fapt este o Românie ai căror conducători politici habar nu au pe ce lume trăiesc și ce înseamnă să conduci o țară. Printr-o apreciere aberantă din CODUL FISCAL, se impune acestor categorii sociale să platească contribuții la asigurările sociale  nu la o valoare a venitului REAL, venit care poate fi 1-2 lei din dividende sau dobânzi bancare istorice (sau dobânzi pe alocațiile copiilor păstrate in bancă. Adica platesti statului după ceva ce nu există. După ce au dat cu bâta in baltă acum, refac obligațiile de plată prin amnistie, dar numai pentru cei care au deschis proces cu statul (cel putin asa declara Prim Ministru). Mă întreb, nu suntem toți egali in fața legii?

Nu doresc sa îmi exprim gânduri ștințifice dar spun: Intelighenția din minister cum răspunde pentru inepțiile legiferate?  Cine plătește pentru deranjul creat celor peste 400.000 de cetățeni care își vad de treabă, iar statul le inventează datorii peste noapte?

De trebuie să plătești pentru ceva ce nu vei beneficia? Nu mai are statul bani să finanțeze la nesfârșit munca si palatele cetățenilor rromi asistați social?

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!