21 apr. 2011

Dreptul cetateanului de onoare!

Consilierii judeţeni au votat miercuri o hotărâre prin care Constantinescu Victor-Romulus, Rus Ioan, Şerban Graţian-Ioan şi Nicoară Marius-Petre, preşedinţi ai Consiliului Judeţean Cluj în perioada 1992-2008, au primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj pentru meritele deosebite şi implicarea în dezvoltarea şi modernizarea judeţului Cluj.

LA prima vedere este o stire, este o activitate a Consiliului Judetean, dar la o analiza mai rece se observa ridicolul activitatii Consiliului. Coalitia nou create are o agenda importanta si prioritizeaza aplicarea masurilor de opozitie constructive. Se vede treaba ca rezultatul coalitiei este ceva de genul  ”ia si tie” ”da si mie”... Acesta initiative de  vot incrucisat demonstreaza ca de fapt  deciziile in Consiliul Judetean sunt numai pentru a crea eveniment politic de presa.... 

Intreb si eu: Ce merite are un Presedinte de Consiliu Judetean, altele decat acelea ca a facut ce trebuia sa faca, adica si-a facut ”treaba” ca sa fie votat la pachet cu ante si/sau predecesorii sai?

Eu consider ca un presedinte la Consiliul Judetean isi exercita astributiile de serviciu la care a aderat prin acceptarea candidaturii la scrutinul electoral. Pe perioada demnitatii ”a fost la serviciu  si-a exercitat atributiile ce ii reveneau pe postul respectiv si pentru care au avut ”venituri” si salariale (nimic nu e voluntar).

Eu cred ca in acest context ar trebuia stipulate in LEGE ca toate persoanele ce indeplinesc functia de presedinte de Consiliu Judetean  sa devina automat ”cetateni de onoare”.  Nu vad ce legatura dintre  statutul de functionar public in slujba cetateanului si ”cetatenia de onoare”. Persoanele respective au fost votate in bloc (la gramada in aceiasi sedinta).

Exista foarte multi ambasadori ai CLUJULUI, oameni de stiinta, profesori universitari DHC, sportivi, medici, care nu au fost pusi in discutia cetateniei de onoare, desi au facut mult pentru judeteul CLUJ in plan international si intern.

 Cred ca pentru acest ”titlu” ar trebui sa se faca un referendum.. altfel suntem  in opera lui Caragiale .... si cred ca devenim mult prea mici desi suntem mari.

Nu pun in discutia  valoare acestor ”titularizati” pentru ca ii cunosc si sunt oameni deosebiti si probabil fiecare la rindul lui merita distinctia ”votata” dar nu asa, (en-gros) la gramada,  ci fiecare caz in parte cu bune si rele. Cred ca demonetizam notiunea de ”onoare” a cetateanului simplu care nu a ajuns presedinte de Consiliu Judetean. <<...>>

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!