8 apr. 2011

Conducatorii de tara intre amante si ipotenta de a conduce tara ca Romania

Istoria noastra asa cum se modifica tot timpul (dupa cluburile de putere si interese de la un moment dat) ne descriu o sumedenie de domnitori, regi, presedinti care mai de care neputinciosi si fara viziune manageriala. Eu nu sunt un bun cunoscator al ISTORIEI ca stiinta dar am avut ocazia sa am discutii cu oameni ai momentelor din Romania ultimilor o suta de ani si am apreciat mai corect situatia decat cea privita prin lentila cercetatorului istoric format din inginer. Sa nu uitam ca in ultimii douazeci de ani  in Romania nu se cauta decat colaboratori ai securitatii romane (colaboratori celorlate securitati din lume nu au probleme sunt parlamentari), asta ca sa uitam ca este saracie si anarhia din Romania si pe nici un cercetator nu il intereseaza sa completeze perioade albe din filele existentiale ale poporului roman. Am vazut recent un filmulet in care un cercetator american, Keith MASSEY a decriptat celebrele tablite de la TARTARIA cele mai vechi inscrisuri din LUME. Am vazut si ercetatori romani care le ignora sau le depreciaza valoarea, parca ar fi a dusmanilor. Consider ca si daca nu ar fi asa, faptul ca vin turisti sa vada o legenda inventata sau un site cu aceste Tablite, toata lumea castiga.  Am vazut pe alti strini ca se lauda cu ce avem noi, dar noi ce facem ??? Vorbim cu foarte mare grijã,  ca nu avem voie sã deranjam tãrile din jur, cel putin asa se exprima un fost presedinte. 


Am inteles aversiunea unor istorici fata de un domnitor ca si A.I. Cuza, care a modernizat prea mult si prea repede societatea romaneasca si a fost etichetat in consecinta ca ar fi avut amanta fiind silit cu pusca sa abdice  (Amanta lui Cuza, Maria Obrenovici, era fiica unui latifundiar ce se împotrivea unirii. Istoricul Constantin Giurescu scria despre amanta lui Cuza că era „mai frumoasă şi mai feminină decât doamna Elena” şi că era „fiica antiunionistului Costin Catargi şi vroia să ia locul doamnei nu doar în inima principelui, dar şi pe tron”)


Am inteles tot de la istorici ca primul si al doilea rege au fost buni conducatori de tara si devotati statului Roman, iar al treilea pentru ca avea idei nationaliste a fost etichetat tot cu o amanta (Elena Lupescu) si silit sa plece ca si cand nu putea sa traiasca cu femeia care ii placea. Ultimul rege, nu a avut amanta, se zice oficial,  dar a facut un copil cu o alta femeie, ce se doreste a fi recunoscut de tata (ce suflet are acest tata.. ca nu isi recunoaste nici la varsta senectutii pruncul care si el este in varsta a III-a, deci om batrin).


Au urmat apoi sefi de stat care nu au avut amante, (nu a rasuflat nimic) dar au avut sotii alese cu grija de sovieticii (gen ANA PAUKER) care aranjau din timp socotelile astfel incat "prima celula a societatii" , asa defineau comunistii familia, (familia presedintelui era prima, nu?) sa fie pe placul celor care conduceau in realitate.


In istoria moderna avem similitudini intre Al I Cuza, Carol II si Basescu, femeile descrise de presa vremurilor. Vedem in cablograme ca ziaristii ce se autointituleaza analisti isi dau cu presupusul ca Basescu "poate" si are amante. Eu zic ca daca o fi adevarat, bravo lui!


Istoria recenta l-a suprins si pe romanul nascut dincolo de Prut, la TIGHINA. Persoanele nascute in Uniunea Sovietica si nu numai erau "ajutate" de serviciile speciale sovietice sa ajunga in functii importante fiind monitorizate cu atentie.  Emil Constantinescu este al doilea pion al tablei de sah dupa Iliescu care trebuia sa faca jocurile Moscovei in Romania. Degeaba pun mogulii reflectoarele pe EL acum si il scot de la naftalina ca pe un GURU .... ne aducem aminte ce fapte de "glorie" a facut...  A acceptat  un TRATAT rusinos pentru tara adoptiva ROMANIA. Prin tratatul cu UKRAINA a raspuns prezent la comanda rusilor (exploatat in orb fireste). Nu a uitat sa se scuze fata de RUSI, spunand „Eu, ca presedinte, trebuie sã vorbesc cu foarte mare grijã, nu am voie sã deranjez tãrile din jur” (Emil CONSTANTINESCU).
Cum vine aia monsher? Un presedinte de tara este un sobolan care trebuie sa stea sa nu deranjeze?
Acum, se pare ca si-a uitat neputinta de a vrobii TARE si ne da lectii de dictie....


A, da,  sa nu uit, parca si Constantinescu Emil era etichetat de presa cu o amanta pe la Paris si cu una pe la dispensarul medical de la Cotroceni [nume predestinat - COTROceni :) ]. Presa spune ca Fostul presedinte Emil Constantinescu , in varsta de 68 de ani, a revenit in bratele unei vechi iubite. Politicianul traieste o poveste de dragoste cu doctorita Daniela Rosca (52 de ani), femeia care in 2002 a recunoscut ca a fost amanta presedintelui Constantinescu in timpul mandatului sau. 


Ma intreb: daca o fi adevarat ca are o amanta, sa ii fie de bine, dar cand este cu femeia, vorbeste cu multa grija ca sa nu deranjeze vecinii???? ca la carma statului asa vedea politica.....de sub plapuma si in surdina. Despre acest tratat => Tratatul cu Ukraina semnat la neptun la 2 iunie 1997

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!