5 mar. 2011

Presidency romanilor

Potrivit Constitutiei Republicii ROMANIA, Rolul Preşedintelui conf ARTICOLULUI 80 este:
(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
Simboluri naţionale potrivit ARTICOLULUI 12 din Constitutia noastra sunt:
(1) Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
(2) Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
(3) Imnul naţional al României este "Deşteaptă-te române".
(4) Stema ţării şi sigiliul statului sunt stabilite prin legi organice.
Limba oficială in Romania asa cum se zice in ARTICOLUL 13, "În România, limba oficială este limba română."
OPSS.... Preseditia ROMANIEI nu are adresa de internet  in limba romana!!! Adresa institutiei este in engleza, iar informatiile in limba engleza lipsesc/

In orice stat din lumea asta, adresa de internet a presedintelui, a regelui sau a imparatului este in limba oficiala a statului a carui garant de reprezentare este.  In Romania, snobismul este acum generat de englezisme si  a ajuns la nivelul perioadei interbelice in care toata lumea folosea frantzuzisme.
Asa ca: Sugerez romanilor sa il caute pe TRAIAN BASESCU ca presedinte al ROMANIEI pe internet  numai dupa ce vor cumpara un  dictionar roman - englez si vor traduce "presedintie" si apoi cauta dupa http://www.presidency.ro/ !!! Daca vor un Traian Basescu, pur si simplu, il gasesc in adresele de limba romana nenumarate in care presedintele de pe malul Dimbovitei se regaseste in toate locurile cu scandaluri si asa zise "asigurari verbale" ca reprezinta poporul roman, dar uita sa spuna ca uneori poporul roman vorbitor de limba engleza :))...
Nu inteleg de ce presedintia ROMANIEI nu si-a stabilit si resedinta fizica (reala) intr-un teritoriu vorbitor de limba engleza cum ar fi: pe malul Tamisei sau a Potomacului. Care e diferenta intre a fi palatul Cotroceni in Londra sau a fi amplasat in Bucuresti?
Asa si pe internet este o diferenta de limbaj diplomatic in care, chiar adresa virtuala a presedintiei ROMANIEI este din pacate numai in limba engleza. Sunt 21 milioane de romani care se vor reprezentati si pe internet si nu toti stiu sa citeasca si sa scrie in engleza. Chiar daca ne dorim si e bine sa stim cu toti toate limbile de vorbire internationala, pana una alta diplomatia nu ar trebui sa fie supusa limbajului:

?                  =I have a question Am o întrebare
? ?                = I don't understand what you mean Eu nu înţeleg ce vrei să spui
?4U ? 4U      = I have a question for you Am o întrebare pentru tine
"brb",

"pls"            

Si acum "risul lumii" pagina presedintiei http://www.presidency.ro/?_RID=htm&id=4&exp1=president cu informatii in limba engleza http://www.presidency.ro/?_RID=htm&id=4&exp1=president nu functioneaza
 :))

 
 
 http://www.presidency.ro/

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!