Treceți la conținutul principal

LIBIA din stat independent in teritoriu colonial


Asa zisa miscare revolutionara ce a pornit in statele arabe si cele africane nu este decat un plan de actiune pentru a re-coloniza tarile din lumea a treia care mai au resurse de energie (petrol, soluri expuse la soare pentru energie viitorului si minereuri..). Modernizarea si independenta acestor tari a devenit evidenta si nu convine tarilor dezvoltate intrucat accesul la resurse este limitat si scump.

Nu cred ca mai sunt romani care cred in basmele date pe posturile TV si internet despre faptul ca liderii acestor tari isi omoara populatia. Ce sa zic, nu mai pot presedintii si politicienii cu gulere albe din Franta, SUA sau Anglia de populatia din nordul AFRICII daca piere sau traieste. Cand aceste teritorii  au fost colonii, acesta populatie care “acum e plansa de mila” era in sclavie si mureau pe capete.   Am trait chiar noi acum 20 de ani evenimente incare eram prezentati lumii ca un popor cazut din copaci chiarc cu largul consens al unora dintre noi.
Trebuie sa recunosc ca acest conducatori politici din aceste tari ar fi trebuit sa se mai si retraga din functii. Continuitatea nu scuza interventiile militare decat prin prisma imperialismului economic si colonialismului modern. TOTUL ESTE PETROL, RESURSE ENERGETICE, MINERALE SI PIATA DE DESFACERE.  
Ma uit si eu pe internet in encyclopedia libera,  www.wikipendia.com,  si la primul paragraf citesc “Libia este de circa patru decenii o mare producătoare şi exportatoare de petrol, ceea ce a dus la ridicarea nivelului de trai a locuitorilor ei.” In istorie  “Primele indicaţii ce apar în istorie despre Libia, se referă la mercenarii libieni angajaţi în Egiptul antic, în primul mileniu î.Hr. În 1912, Libia a fost invadată de către Italia. Până atunci, din cauza valorii economice reduse şi a poziţiei strategice mai puţin importante (fiind controlată de şefi beduini) a scăpat de voracitatea puterilor imperiale din Europa, dar italienii, care voiau să-şi creeze şi ei un imperiu colonial, nu aveau în acea perioadă la dispoziţie niciun alt obiectiv mai potrivit pentru a-l anexa, iar proximitatea geografică a Libiei cu peninsula apenină le-a facilitat fără îndoială planurile. Dominaţia italiană asupra Libiei, sau o numeau ei -Tripolitania, a durat până la sfârşitul celui de al doilea război mondial, în timpul conflagraţiei teritoriul Libiei fiind teatrul luptei între Afrika Korps a lui Erwin Rommel, de partea Axei, şi trupele Marii Britanii, sub comanda lui Montgomery.
Dupa al-II-lea razboi mondial, “aliaţii nu s-au înţeles în privinţa viitorului fostei colonii italiene. În acel moment Libia avea un teritoriu de cinci ori mai mare decât Italia. Cu toate acestea, populaţia ei nu depăşea un milion de locuitori, ceea ce facea să reprezinte o destinaţie potrivită de colonizare pentru unii italieni, care începuseră să caute noi locuri de emigraţie după război. Dezacordul dintre puterile din Vest şi Uniunea Sovietică a făcut ca ONU să decidă să acorde independenţa acestei ţări, sub conducerea regelui Idris I.”
Astfel, Libia a devenit prima colonie africană, care a obţinut independenţa. Mai târziu puterile europene au regretat aceasta, deoarece au ajutat în acest fel să stimuleze şi alte colonii africane să revendice independenţa. În plus s-a pierdut asa o ultimă şansă de a construi un stat în stil european pe coasta de sud a Mediteranei.
Recent,  colonelul Kadhafi a beneficiat de o primire solemnă la Paris, unde şi-a exprimat însă opoziţia faţă de iniţiativa preşedintelui Sarkozy a fondării unei Uniuni mediteranien,”  iar acum acesta incearca sa i-o traga.
In acest conflict, absurd pentru oamenii simpli si justificat pentru jandarmii 
lumii Romania are interese bine definite ca si Germania. Pozitia Presedintelui Basescu este super buna. Cel mai bine pentru noi este sa fim diplomati. Am vazut extrem de multe pareri care nu stiu despre ce este vorba in propozitie, fie care sunt mesaje subliminale cu tinta clara fie ca sunt ale unor inocenti, NOI nu ne mai putem permite sa pierdem BANI, din actiuni in care altii castiga. Franta ne-a mai scos in anii “90 din toate contractile ce le aveam cu IRAK-ul  datorita facptului ca un presedinte IDIOT nu a stiut cum sa foloseasca pozitia si instrumentele de politica si diplomatie. Romania din anii “70 a stiut sa isi apropie noile state afro-arabe indepente ajutandu-le sa se modernizeze si am castigat mult din punct de vedere economic si chiar politic. Noua ordine ne-a scos din carti, iar acum trufia si aroganta acelor lideri politici s-a intors impotriva lor de pe portavioanele democratiei.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inchizitia moderna - COMISIA de ancheta Elena Udrea

Am ascultat si eu inregistrarile "discutiilor" din cadrul Comitziei gandita pentru executia Elenei Udrea si am ramas consternat de nesimtirea membrilor acesteia. Se vede treaba ca, indivizii din comisie, nu au decat un singur scop acuzarea ministresei Udrea cu orice pret. Adriana Saftoiu, devenita liberala dupa eliberarea de la Cotroceni are un motiv clar pentru tinta EU. Ludovic (PNL) si Aura (PSD) au un stil 100% al comisarilor sovietici de dupa razboi din structurile (NKVD). Putatorul de lance sau lantz, cum vreti, nu este altul decat Ludovic care ar trebui sa taca o mie de ani. El in calitate de ministru dupa ce a accidentat o fetita pe trecerea de pietoni a pus structurile statului sa musamalizeze cazul si sa rezolve situatia, (era un guvern liberal 100%). A tagaduit ca ar fi fost autorul accidentului cu toate ca probele calde de la fata locului puteau sa infirme pozitia adoptata de nevinovat. Si totusi, atunci, nu s-a constituit o comisie de ancheta. Merita sa a

Proiecte EUROPENE în CERTEJUL DE SUS, HUNEDOARA

Dezvoltarea ROMÂNIEI nu se realizează fără accesarea fondurilor europene. Cine sa faca proiectul? Cine sa ne sfătuiască? Ce este eligibilitate proiectului? Care sunt fazele unui proiect? Intrebari la care cetățenii din HONDOL, NOJAG, VARMAGA, SĂCĂRÂMB, CERTEJUL DE SUS, BOCSA vor avea răspunsuri și soluții!

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică. Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm: 1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA. La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este