Treceți la conținutul principal

Penibilitatea Social Democratiei (PSD)

Ce social democratie este in PSD, cand un presedinte de organizatie vrea sa candideze si imediat apar represiuni pentru a fi suspendat din functia avuta in partid? Pai, nobile Geonica, dupa stiinta mea social democratia este o doctrina politica ce reprezinta sfera sociala, adica ii reprezinta pe cei multi cu venituri medii, submedii si pe cei fara venituri. Pentru a fi in consonanta cu spiritul partidului care aduna voturile in campaniile electorale de la cei saraci, normal era sa fie doritori si din provincie pentru a candida la functia de presedinte al partidului.
Surpriza a aparut cand un sef de organizatie din Dorohoi, cetatean onest si membru de partid, a crezut ca statutul partidului este ansamblu de dispoziții cu caracter oficial prin care se stabilesc: scopul, structura și modul de funcționare al partidului.
Ei, badie din Dorohoi, nu ai inteles nimic. Statul PSD este numai pentru unii din conducerea partidului si nu este pentru membri de partid. Asa cum s-au luat deciziile de organizare a concresului cu incalcari statutare grosolane statutul devine un fel de hartie .... intelegi mataluta?!!
Conducerea PSD in loc sa fie incantata ca exista alternative eVaghelice si in provincie, ca in social democratia statutara candideaza si un reprezentant al DOROHOI-ului la functia de presedinte al PSD, acesta  il suspenda. Ma gindesc ca suspendarea din functie a celui care a indraznit sa candideze fost dictata de urmatoarele ratiuni:
1. Geoana este asa de slab incat nenea Ioan Domonco, care zice ca "Am reusit sa-i conving pe cei 450 de salariati ai fabricii din Dorohoi sa-l astepte pe presedintele Mircea Geoana 25 de minute"  este un real pericol si ii i-a locul la presedintia PSD :) ;
2. Partidul social si democrat nu este pentru toti membrii de partid. Partidul este numai pentru cei care au gulere "ALBE", adica un fel de smecheri care se rotesc in functii, sau nu mai renunta la functii.
3. Se poate concluziona ca PSD sub Mircea Geoana se transforma intr-un fel de sectă sau ma rog o organizatie la care adera multi creduli fara nici un drept in organizatia politica. Atentie membrui de partid au doar dreptul de a lipi afise, nu si dreptul de a fi ales. Drepturile de partid sunt doar a celor  "UNŞI" ce se cred pentru totdeauna presedinti de partid.  
3. Iliescu a spus la congres:
"•Exista sentimentul ca in ultimii ani s-a manifestat o clara tendinta de promovare in partid a unor oameni cu bani, ceea ce nu este neaparat de condamnat in sine, dar aceasta poate deveni o problema serioasa atunci cand se concretizeaza prin promovarea predilecta a acestora si a protejatilor lor in pozitiile cheie ale partidului

•Este evident ca asemenea oameni nu pot fi ei promotori ai valorilor social-democrate
•Asemenea oameni afecteaza imaginea si credibilitatea partidului si devin un obstacol real in cresterea prestigiului" 
As intreba: Care prestigiu!

Unde este social democratia in acest partid condus de "oameni (ce) nu pot fi ei promotori ai valorilor social-democrate". Cine sa fie promotorii valorilor social democrate, daca cei albi nu sunt buni, iar cei negri nu sunt acceptati sa candideze si sunt destituiti si din functiile avute?

Curat - Murdar, tovarasi!!! 

E nevoie de un alt partid de stanga, sau daca nu problemele social democratiei ca doctrina si electorat trebuie sa fie preluate de partidul liberal care a dovedit ca stie si poate sa fie de stinga in guvernarea Tariceanu!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inchizitia moderna - COMISIA de ancheta Elena Udrea

Am ascultat si eu inregistrarile "discutiilor" din cadrul Comitziei gandita pentru executia Elenei Udrea si am ramas consternat de nesimtirea membrilor acesteia. Se vede treaba ca, indivizii din comisie, nu au decat un singur scop acuzarea ministresei Udrea cu orice pret. Adriana Saftoiu, devenita liberala dupa eliberarea de la Cotroceni are un motiv clar pentru tinta EU. Ludovic (PNL) si Aura (PSD) au un stil 100% al comisarilor sovietici de dupa razboi din structurile (NKVD). Putatorul de lance sau lantz, cum vreti, nu este altul decat Ludovic care ar trebui sa taca o mie de ani. El in calitate de ministru dupa ce a accidentat o fetita pe trecerea de pietoni a pus structurile statului sa musamalizeze cazul si sa rezolve situatia, (era un guvern liberal 100%). A tagaduit ca ar fi fost autorul accidentului cu toate ca probele calde de la fata locului puteau sa infirme pozitia adoptata de nevinovat. Si totusi, atunci, nu s-a constituit o comisie de ancheta. Merita sa a

Proiecte EUROPENE în CERTEJUL DE SUS, HUNEDOARA

Dezvoltarea ROMÂNIEI nu se realizează fără accesarea fondurilor europene. Cine sa faca proiectul? Cine sa ne sfătuiască? Ce este eligibilitate proiectului? Care sunt fazele unui proiect? Intrebari la care cetățenii din HONDOL, NOJAG, VARMAGA, SĂCĂRÂMB, CERTEJUL DE SUS, BOCSA vor avea răspunsuri și soluții!

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică. Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm: 1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA. La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este