27 feb. 2010

Partidul, Smecherii si prostii

Congresul PSD prin care s-au schimbat lideri, nu ar fi trebuit sa afecteze partidul, daca era un PARTID.

Se vede treaba ca este o structura organizationala a unor găsti cu simt practic de putere economica ghidate  dupa principiul, daca nu a castigat al "nostru" ne luăm jucariile si plecăm. Noi, adica ei cei care nu stiu sa piarda din locul de perdanti de fapt, considera ca  s-au născut sa fie "sefi" si nu pot altfel. Drept urmare vor construi un alt partid ce nu e greu intr-o Romanie tot mai nemultumita social si neputincioasa economic. Acesti demisionari, independenti, ca si cande ar fi fost vreodata dependenti, completeaza o platforma cu promisiuni calate pe nevoile oamenilor, si sunt multe nevoi in Romania de azi, duca care un numar de  30 formatori de opinie desfasurati in toata tara, numiti activtisti de partid, au sarcina sa coalguleze nemultumiti in celule de partid. Structura fiind gata,  proştii care să-i sustina adera.

Acum se cristalizeaza membri partidului de oportunisti si carieristi, in PSD.

Dupa mine, schimbarea lui Geoana care nu are trasaturi de leader, e zero barat, cu un tip ca  PONTA este un eveniment revolutionar care va influenta Romania pe viitorii 15 ANI, in mod cat se poate de pozitiv. PONTA, va fi viitorul presedinte al ROMANIEI!

Asa cum Ion Iliescu in urma cu 20 ani a schimbat cursul vietii politice modernizand discursul doctrinei comuniste, asa PONTA politician de noua generatie, cu figura clara de leader va transforma notiunea de om  politic cunoscuta in ultimii 20 ani. Traseul profesional al acestuia cu siguranta i-a marcat caracterul. Pentru un leader de mare partid politic tipologia magistratului procuror vine ca o manusa pentru noile responsabilitati. 


Daca Crin Antonescu, fara carisma a reusit pe locul 3, Ponta va fii pe locul "I" cu siguranta. Ponta are noroc de o serie de mentori de exceptie in planurile esentiale managementului politic performant. In plan doctrinar si dipolomatic mentorul  sau Adrian NASTASE, i-a transmis cu siguranta multe din secretele unui management politico-diplomatic de mare valoare. In planul comunicarii si al relationarii, carisma lui Miron Mitrea il va ajuta sa acumuleze subtilitatile comunicari publice un Mitrea este specialist. Ion Iliescu il va invata sa evite greselile lui, din istoria recenta, in care echilibrul, prea echilibrat, nu a adus numic bun Romaniei. Decat un jucator pe tusa, palid si usor manevrabil, noapte in sauna sau piscina,  mai bine unul care centreaza si marcheaza puncte. Am vazut un Ponta sportiv care este activ si centreaza bine la poarta. 

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!