29 dec. 2009

In Romania istoria nu a început nici în 1947, nici în 1989

Este pentru prima data cand citesc cu placere un interviu in care este redata pozitia a unui inalt demnitar strain despre Romania. Diplomatul, James Rosapepe, ambasador al USA in Romania in perioada 1998 - 2001, scrie o carte despre Romania, Dracula is dead, iar in interviul acordat ziarului Adevarul are o viziune a fenomenelor mai clara decat multi romani, chiar si oameni ce fac politica.
Citind articolul, interviu, se poate afirma ca nu intimplator domnia sa a venit la post, in Romania, intr-o perioada extrem de importanta, din punct de vedere geopolitic si strategic in Balcani.
James Rosapepe aminteste, la final, ce i-a spus un coleg de-al sau: "La fel ca si in cazul conationalilor mei, am descoperit ca romanii sunt mai tari la capitolul spontaneitate decat la disciplina. Ca ambasador al Italiei in Romania, sunt prins eu insumi intre doua spontaneitati". Astazi, la 20 de ani de la caderea comunismului, spontaneitatea Romaniei isi arata roadele, la fel cum s-a intamplat cu Italia in primii 20 de ani de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, concluzioneaza autorul, la final.
In editia electronica a tabloidului The Wall Street Journal,  James Rosapepe aminteste, la final, ce i-a spus un coleg de-al sau: "La fel ca si in cazul conationalilor mei, am descoperit ca romanii sunt mai tari la capitolul spontaneitate decat la disciplina. Ca ambasador al Italiei in Romania, sunt prins eu insumi intre doua spontaneitati". Astazi, la 20 de ani de la caderea comunismului, spontaneitatea Romaniei isi arata roadele, la fel cum s-a intamplat cu Italia in primii 20 de ani de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, concluzioneaza autorul, la final.
Nu pot decat sa spun: CURAT.
Felicitari doamna, Sheilah KAST,  si domnule, James ROSAPEPE. 

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!