Treceți la conținutul principal

Dopajul politic si mediatic in alegerile prezindetiale

Incepe sa nu ma mai suprinda nimic pe scena politica. BASESCU putea sa piarda alegerile daca PSD alegea un alt candidat sau daca Iliescu nu discredita velentele lui Mircea GEOANA cu apelativul "prostanac". Orice gafa a facut Geoana in campanie, oameni au apelat memoria colectiva si au spus, "dreptate a avut Iliescu cand la numit prostanac". Cum sa castige un candidat pe care il sustii prin discreditare?

Pe larg:

Dupa o runda de alegeri, in care politicieni si marea majoritate a presei au avut un comportament demential chiar hipnotic parca erau sedati, asistam la o incrancenare diabolica in a contesta o stare de fapt - poporul vrea cu BASESCU. Vox populi.... (!!!)

In acesta campanie, marile trusturi de presa nu au admis nici o parere sau un punct de vedre pro BASESCU sau care nu era pro coalitia PSD - PNL. Jurnalisti "celebri" care sunt din pacate si formatori de opinie, platiti pe bani multi, au uitat de echidistanta si Cod de Conduita Jurnalistica si trageau care mai de care concluzii in locul nostru al radio si tele spectatorilor. Indoctrinarile anilor 80, erau simple notite pe un carnetel fata de amploarea dezinformarii de acum.

Am vazut modificari comportamentale de atitudine a unor jurnalisti de "marca". Dl. Cornel Nistorescu de la Evenimentul Zilei aveau un comportament de smecher de cartier la o confruntare cu o doamna care a indraznit sa aiba o alta opinie. Nu pot sa uit altercatia verbala in care Dl. Nistorescu avea o atitudine de sfidare de genul, "mi se rupe" in dialogul cu doamna respectiva. Nimic nu mai conta decat atitudinea anti presendinte. Poetul nepereche, domnul Mircea Dinescu, incerca sa ne demonstreze ca patronul postului TV care ii da posibilitatea sa isi etaleze analizele, pe bani buni presupun, nu are legatura cu Sorin Ovidiu Vantu cel care a facut atata bine romanilor cand i-a invatat lectii de economisire prin FNI. Ca orice contribuabil la fondurile respective a luat fructificarea si a construit o televiziune privata libera in care DINESCU ne explica ca reprezinta triumful democratiei. Ma intreb care era atitudinea sa daca nu avea contract de colaborare cu acesta instituitie?

Eu cred ca toata presa este aservita unor servicii secrete din diferite puncte cardinale, iar serviciile din Romania au pierdut startul prin reformare.

Dupa inchiderea sectiilor de votare am vazut ca s-a pus in scena un spectacol de copii prosti pentru idioti electorali. Scenariu acestui circ mediatic nu este suprinzator si este facut in laboratoarele vizitate de Mircea Geoana la MOSCOVA. Se dorea ca prin sarbatorirea castigari alegerilor sa se legitimizeze intrun fel sau altul pe simple sondaje comandate si nu pe "pe vointa populara marcata pe buletine de vot". S-a dorit sa se creeze un vehicul informational mediatic care sa puna bazele contestarilor si a actiunilor de destabilizare. Scenariu, inofensiv la prima vedere dar in realitate cu bataie lunga, creaza un "cap de pod" in contestarea alegerilor de catre PSD. Mai este putin si Iliescu cu echipa sa, pro-rusa (e clar), va chema in ajutor armata sovietica pentru sprijinirea democratiei in Romania. Noroc ca armata sovietica s-a desfintat, iar cea rusa este democratizata si nu ma intervine cu turisti.
Oricum cred ca se va incerca scoaterea maselor in strada pentru o aploare mediatica a nemultumiri (au mai fost situatii si in 1991).

Ce nu inteleg politicienii este faptul ca democratia, cel putin teoretic, permite poporului sa se poate exprima la alegerea presedintelui.

Nu inteleg acesti politicieni ca, inca, in Romania exista generatii de oameni care au invatat scoala si nu sunt dobitoci sau analfabeti, iar cand isi exprima votul sanctioneaza orice greseala.

Nu inteleg nici acum politicienii din loja social democrata ca pentru a invinge un om ca Basescu era nevoie de un alt candidat. Un candidat de calibru, natural si cu forta de persuasiune, bine pregatit cu o cultura generala cel putin de liceu care sa stie ca Romania are 20 milioane de romani si nu 80. Eu cred ca social democratia castiga alegerile prezidentiale detasat daca erau candidati cu stiinta politica ca si: Miron Mitrea, Adrin Nastase, Cristian Diaconescu si chiar Hrebenciuc, (mai ales ca exista sustinerea neconditionata a liberalilor).

Ion Iliescu ar trebui sa raspunda la o intrebare simpla. Stimabile, prezident, ION Iliescu, cum va inchipuiti ca PSD-ul putea castiga alegerile cu un personaj in care dvs. ca eminenta cenusie nu ati avut incredere si l-ati etichetat ca "prostanac"??? Poporul roman a ascultat ce ati spus, a luat act de calificativul dvs. si in consecinta nu l-a votat. Daca presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, spune de propiul candidat ca ca nu e bun si este prost poporul asculta si spune "are dreptate".

Pentru liberali cred ca se impun o serie de idei. Graba presedintelui, Crina ntonescu, si prietenia de tip stalinist gen "raman dator toata viata" ce s-a realizat intre popoarele "social democrat" si "liberal" din Romania (a se citi partide in loc de popoare) manifestata de acesta in aceste zile nu este un punct castigat de liberalismul din Romania si asa in criza de doctrina. Atitudinea copilareasca de a face politica si alianta inaite de a castiga nu aduce nimic bun nici macar satisfactie membrilor de partid. Recomand presedintelui PNL, Crin Antonescu, un stagiu de perfectionare la UDMR pana la urmatoarele alegeri.
Solutia revigorarii miscarii liberale nu poate sa fie decat prin alegerea unui nou presedinte de partid sau prin consilierea corecta a acestuia intrucat fondul este bun, dar nu are experienta si tact. Se impune un presedinte al PNL care nu are inclinatii de stanga, intrucat doctrina liberala se descalifica cu as prieteni social democrate. Poate ca in viitorul apropiat se polarizeaza si formeaza o stanga autentica.
Euforia lui ANtonescu, manifestata in aceste zile este in fapt un derapaj politic pe stanga. Mult prea pe stanga. Cetatenii nu mai pot face diferenta intre alianta electorala si programe electorale generate de doctrine si interes.

Despre Fraude electorale.
Fraudele electorale, probabil au existat in ambele tabere, dar trebuie investigate si judecate de cei abilitati legal nu de presa.
Mediatic vorbind fraudele coalitiei nu se puteau observa intrucat vizibilitatea acestora a fost estompata de o cenzura fatisa.

Va redau o intimplare din ziua de luni, a doua zi dupa alegeri, de pe la ora 12. Am oprit masina la un restaurat linga Turda sa iau masa. In salonul restaurant era doar un barbat la o masa, iar eu m-am asezat la o masa vecina. A inceput buletinul de stiri pe PRO TV cu privire la rezultatul numaratorilor voturilor, moment in care barbatul, sofer de camion, spune: "Si la noi in oras primarita a dat cadouri multe pentru a obtine voturi de la oameni!!!" Intreb "Din ce oras esti?" Personajul cu chef de vorba raspunde " din Sighetul Marmatiei!!! (primarita este de la PSD n.n.)". Concluzia: Daca e real ce a spus omul rezulta ca si rosu e negru, la alegeri, ca si portocaliul, deci nimeni nu e alb. Se spune> Tot la hot ii este frica de hot.

Viitorul poate fi al alegerilor anticipate, ocazie cu care se reformeaza si institutiile Parlamentului si atunci va exista consens in guvernare. Poate ca, atunci, la o reforma reala, vor putea accede in Parlament si cei care au lucrat pentru Romania, asa cum era Romania in urma cu 20 de ani, deoarece in cei 20 de ani in Parlament au intrat in majoritate doar ei care au stiu cand sa isi puna pulover pe gat, lucrand pentru idealuri straine de neam si de tara.
Poate ca acum "puloverul pe gat" a fost inlocuit de icoana facatoare de minuni sărutată cu un sârg cameleonic in direct pe scena televizata ca sa dea bine la popor. Atunci apropierea fata de popor era puloverul, acum este sarutul icoanei in direct si biblia care arde!!!
Concluzia mea: Multi politicieni au intrat in sevrajul intereselor de putere ascunsa, iar multi ziaristi dopati cu salarii bune ne prostesc in fata erijându-se in corifei. Asta nu insemna ca TRAIAN BASESCU e bun, dar este cel mai bun din ce ne-a fost prezentat pe scena pentru vot!!!






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inchizitia moderna - COMISIA de ancheta Elena Udrea

Am ascultat si eu inregistrarile "discutiilor" din cadrul Comitziei gandita pentru executia Elenei Udrea si am ramas consternat de nesimtirea membrilor acesteia. Se vede treaba ca, indivizii din comisie, nu au decat un singur scop acuzarea ministresei Udrea cu orice pret. Adriana Saftoiu, devenita liberala dupa eliberarea de la Cotroceni are un motiv clar pentru tinta EU. Ludovic (PNL) si Aura (PSD) au un stil 100% al comisarilor sovietici de dupa razboi din structurile (NKVD). Putatorul de lance sau lantz, cum vreti, nu este altul decat Ludovic care ar trebui sa taca o mie de ani. El in calitate de ministru dupa ce a accidentat o fetita pe trecerea de pietoni a pus structurile statului sa musamalizeze cazul si sa rezolve situatia, (era un guvern liberal 100%). A tagaduit ca ar fi fost autorul accidentului cu toate ca probele calde de la fata locului puteau sa infirme pozitia adoptata de nevinovat. Si totusi, atunci, nu s-a constituit o comisie de ancheta. Merita sa a

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică. Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm: 1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA. La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este

Proiecte EUROPENE în CERTEJUL DE SUS, HUNEDOARA

Dezvoltarea ROMÂNIEI nu se realizează fără accesarea fondurilor europene. Cine sa faca proiectul? Cine sa ne sfătuiască? Ce este eligibilitate proiectului? Care sunt fazele unui proiect? Intrebari la care cetățenii din HONDOL, NOJAG, VARMAGA, SĂCĂRÂMB, CERTEJUL DE SUS, BOCSA vor avea răspunsuri și soluții!