12 sept. 2009

SOLIDARITATEA si in Romania


Lipsa de reactie a partidelor politice, (de la guvernare, din opozitia guvernarii sau din opozitia parlamentara), la problemele ridicate de una dintre puterile statului de drept, puterea judecatoreasca, va avea un efect extrem de interesant pe termen scurt si mediu. Practic lipsa de reactie a factorului politic a creat o solidaritate, emanata si nu impusa sau asociata, intre diferitele categorii socioprofesionale care in ultimii 50 ani, inclusiv ultimii 20 ani, erau pe "pozitii de razboi". Asistam la o solidaritate intre functionarii speciali denumiti: politisti, procurori si judecatori.
Acesta solidaritate va schimba cu adevarat lumea politica din Romania si implicit societatea romaneasca. In fapt o solidaritate intre aceste structuri de stat va elimina influenta politica in solutionarea cauzelor in care sunt implcati chiar oameni politici sau apropiati acestora.

In tot raul va fi si un bine!
Murdar, da curat pana la urma!

Un comentariu:

me spunea...

simplu, nu ?! suntem o ţară fără conducători, o societate fara nici cel mai mic respect fata de celalalt... doar interesul propriu primeaza, iar in atingerea lui suntem solidari pe portiunea de traseu comun chiar si cu cei mai mari dusmani ai nostri
ps: un articol interesant:
" Rămânerea guvernului Boc ca interimar până după alegeri, aşa cum a declarat preşedintele Traian Băsescu că este posibil, va băga efectiv România la conservare, ca într-un cub de gheaţă, pentru câteva luni bune. Executivul interimar, lipsit de sprijinul Parlamentului, va fi mai degrabă o machetă, incapabilă să lanseze politici noi, să adopte bugetul pe anul viitor sau să ia măsuri anticriză. Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seară că există posibilitatea să nu desemneze alt premier dacă Lucian Croitoru pică. Drept urmare, guvernul Boc va conduce ţara până după alegerile prezidenţiale. În această situaţie, România nu va primi a treia tranşă de la FMI şi UE în acest an, deoarece actualul guvern nu poate pune în practică unele condiţii impuse de Fond pentru primirea banilor precum aprobarea bugetului pe 2010 ori legea pensiilor. Iar fără FMI şi UE, adio bani pentru pensionari şi bugetari la finalul acestui an, dacă luăm de bună declaraţia lui Traian Băsescu, care a anunţat la numirea premierului Lucian Croitoru că „fără banii de la FMI România nu va avea bani de pensii şi salarii“.
Iar răbdarea instituţiilor internaţionale cu care România a semnat acorduri de finanţare externe este pusă şi ea la încercare de incertitudinile politice. Ieri, reprezentanţii Băncii Mondiale au anunţat că îşi amână vizita în România, programată iniţial pentru săptămâna aceasta şi care trebuia să aibă loc în acelaşi timp cu cea a misiunii FMI, până la formarea unui nou guvern.

Complicaţiile implicate de rămânerea guvernului Boc ca interimar nu se termină aici. În condiţiile în care nu se ştie când va fi adoptat bugetul pe anul viitor, Executivul a decis săptămâna trecută mărirea termenului de plată al facturilor emise de farmaciile aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, de la 60 la 180 de zile. Medicamentele eliberate de farmacii pentru programele naţionale de sănătate nu au mai fost achitate de către Casa de Asigurări începând din luna martie a acestui an. Astfel, suma de 2.800 de milioane lei, cu care s-a lăudat Guvernul că ar fi alocat-o sistemului sanitar, nu se ştie când va ajunge la farmacii, care sunt în pericol de faliment din această cauză."

bmd - simplu, nu? Intra pe site!