Treceți la conținutul principal

Verticalitate prezidentiala !

Nu pot sa nu apreciez tinuta discursului prezidential la Scoala de vara de la Baile Tusnad prin care Traian Basescu a clarificat viziunea romanilor despre autonomie, la fel si la Odorhei ca si la Caracal. Am precizat mai sus "viziunea romanilor" intrucat presedintele reprezinta intreaga populatie a statului. Nu sunt fan TBasescu, dar atitudinea sa dovedeste valente reale de politician experimentat. Atitudinea la altitudine trebuie apreciata. Unii "platiti" sa gandeasca si sa analizeze pentru noi, informand prin dezinformare, vor spune ca atitudinea presedintelui este pur electorala! Eu spun ca pre-electorala sau nu atitudinea lui TB este demna de un presedite de stat, indiferent de conjunctura temporala electorala.
Suprinzatoare au fost tezele presedintelului UDMR, MkB, prezentate de ziarul ZIUA "Romania trebuie regionalizata, fostele regiuni trebuie restructurate si sa li se dea competente teritoriale. Nu este suficient sa acordam compe tente mai largi autoritatilor locale, trebuie facuta o noua regionalizare in care Ardealul sa fie o entitate distincta,...."
Propun sa se inceapa regionalizarea cu UNGARIA, tara cu minoritati ale caror drepturi nu sunt recunoscute nici in anul 2009. Cred ca Ungaria in momentul cand sustine asemenea teze alearga pe contrasens in Uninunea Europeana asa cum a facut si inainte de anul 1918 cand nationalismul exacerbat a obligat marile puteri sa decida ASA.

Pana la regionalizare mai este mult timp, iar presedintele de acum, Traian Basescu, merita felicitat, a simtit tezele UDMR si le-a contrat frumos, inclusiv prin repetarea elementelor constitutionale. (vezi clip video pe site-ul: www.newsinn,ro).

Curat ...

e

Comentarii

me a spus…
UDMR: conceptul de stat naţional e perimat

icepreşedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, consideră perimat conceptul de „stat naţional”, prevăzut în primul
articol din Constituţie.

„Încă din anii ’90, am susţinut că acest concept este perimat. Franţa şi alte state care au avut în Constituţie prevederea legată de statul naţional au scos-o. Considerăm că, într-o Constituţie modernă, conceptul de stat naţional e perimat, într-un stat unde trăiesc mai multe minorităţi. Nu avem probleme cu celelalte concepte din articolul 1 al Constituţiei”, a declarat, ieri, Borbely, citat de Mediafax. El a precizat că UDMR respectă Constituţia chiar dacă nu e acord cu unele prevederi.

sursa: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/860025/UDMR-conceptul-de-stat-national-e-perimat/

Postări populare de pe acest blog

Inchizitia moderna - COMISIA de ancheta Elena Udrea

Am ascultat si eu inregistrarile "discutiilor" din cadrul Comitziei gandita pentru executia Elenei Udrea si am ramas consternat de nesimtirea membrilor acesteia. Se vede treaba ca, indivizii din comisie, nu au decat un singur scop acuzarea ministresei Udrea cu orice pret. Adriana Saftoiu, devenita liberala dupa eliberarea de la Cotroceni are un motiv clar pentru tinta EU. Ludovic (PNL) si Aura (PSD) au un stil 100% al comisarilor sovietici de dupa razboi din structurile (NKVD). Putatorul de lance sau lantz, cum vreti, nu este altul decat Ludovic care ar trebui sa taca o mie de ani. El in calitate de ministru dupa ce a accidentat o fetita pe trecerea de pietoni a pus structurile statului sa musamalizeze cazul si sa rezolve situatia, (era un guvern liberal 100%). A tagaduit ca ar fi fost autorul accidentului cu toate ca probele calde de la fata locului puteau sa infirme pozitia adoptata de nevinovat. Si totusi, atunci, nu s-a constituit o comisie de ancheta. Merita sa a

Proiecte EUROPENE în CERTEJUL DE SUS, HUNEDOARA

Dezvoltarea ROMÂNIEI nu se realizează fără accesarea fondurilor europene. Cine sa faca proiectul? Cine sa ne sfătuiască? Ce este eligibilitate proiectului? Care sunt fazele unui proiect? Intrebari la care cetățenii din HONDOL, NOJAG, VARMAGA, SĂCĂRÂMB, CERTEJUL DE SUS, BOCSA vor avea răspunsuri și soluții!

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică. Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm: 1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA. La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este