19 iul. 2009

Verticalitate prezidentiala !

Nu pot sa nu apreciez tinuta discursului prezidential la Scoala de vara de la Baile Tusnad prin care Traian Basescu a clarificat viziunea romanilor despre autonomie, la fel si la Odorhei ca si la Caracal. Am precizat mai sus "viziunea romanilor" intrucat presedintele reprezinta intreaga populatie a statului. Nu sunt fan TBasescu, dar atitudinea sa dovedeste valente reale de politician experimentat. Atitudinea la altitudine trebuie apreciata. Unii "platiti" sa gandeasca si sa analizeze pentru noi, informand prin dezinformare, vor spune ca atitudinea presedintelui este pur electorala! Eu spun ca pre-electorala sau nu atitudinea lui TB este demna de un presedite de stat, indiferent de conjunctura temporala electorala.
Suprinzatoare au fost tezele presedintelului UDMR, MkB, prezentate de ziarul ZIUA "Romania trebuie regionalizata, fostele regiuni trebuie restructurate si sa li se dea competente teritoriale. Nu este suficient sa acordam compe tente mai largi autoritatilor locale, trebuie facuta o noua regionalizare in care Ardealul sa fie o entitate distincta,...."
Propun sa se inceapa regionalizarea cu UNGARIA, tara cu minoritati ale caror drepturi nu sunt recunoscute nici in anul 2009. Cred ca Ungaria in momentul cand sustine asemenea teze alearga pe contrasens in Uninunea Europeana asa cum a facut si inainte de anul 1918 cand nationalismul exacerbat a obligat marile puteri sa decida ASA.

Pana la regionalizare mai este mult timp, iar presedintele de acum, Traian Basescu, merita felicitat, a simtit tezele UDMR si le-a contrat frumos, inclusiv prin repetarea elementelor constitutionale. (vezi clip video pe site-ul: www.newsinn,ro).

Curat ...

e

Un comentariu:

me spunea...

UDMR: conceptul de stat naţional e perimat

icepreşedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, consideră perimat conceptul de „stat naţional”, prevăzut în primul
articol din Constituţie.

„Încă din anii ’90, am susţinut că acest concept este perimat. Franţa şi alte state care au avut în Constituţie prevederea legată de statul naţional au scos-o. Considerăm că, într-o Constituţie modernă, conceptul de stat naţional e perimat, într-un stat unde trăiesc mai multe minorităţi. Nu avem probleme cu celelalte concepte din articolul 1 al Constituţiei”, a declarat, ieri, Borbely, citat de Mediafax. El a precizat că UDMR respectă Constituţia chiar dacă nu e acord cu unele prevederi.

sursa: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/860025/UDMR-conceptul-de-stat-national-e-perimat/

bmd - simplu, nu? Intra pe site!