22 iul. 2008

Radovan Karadzici pasul spre eternitate (cum sa devii erou national din anonimat)

Presa internationala aplauda la unison arestarea liderului sirbilor bosniaci dupa 13 ani de cautari. "Daca Tribunalul de la Haga ar fi fost o instanta reala, as fi gata sa merg acolo... dar este politizat si are ca scop invinovatirea sirbilor", declara Karadzici in urma cu 12 ani (The Times 1996). Era inca un mod de a-si pastra capitalul de simpatie in rindul conationalilor sai, citim pe site-ul www.hotnews.ro .
Cititi si urmatoarea informatie: "Liderii europeni si cei de la Washington (care nici ei nu au aflat de arestare decit cu putin timp inainte ca aceasta sa fie anuntata public) au salutat momentul." Eu cred ca marile cancelarii au cam luat tzeapa. La varsta de 63 de ani, acest om politic, probabil ca este grav bolnav si pentru a nu murii anonim s-a dat prins ca sa devina erou national. De ce? Simplu. Cei care impart dreptatea pe mapamond, la HAGA il vor condamna la moarte. Poate ca starea sanatatii va evolua astfel incat sa nu mai fie timp pentru emiterea sentintei. In mintea oamenilor raman faptele de de asha zisa "glorie", fapte pe care nu le comentez pentru ca avem prea putine informatii, iar informatiile pe care le avem ne conduc spre o concluzie ca ar fi criminal de razboi, deci nu e treaba noastra a romanilor sa tragem concluzii despre istoria altor popoare.
Judecata mea are la baza:
1. faptul ca este o operatiune despre care cancelariile occidentale nu au stiut;
2. iar sloganul subiectului adica Sloganul lui Karadzici este "Vesnic impreuna cu voi!".

O pagina de istorie s-a inchis dar personajul va ramane in istorie!
Interesante comentarile la articolul indicat in link cata diversitate de opinii fara a avea informatii reale.

2 comentarii:

helen spunea...

interesante sunt si reactiile internationale, sintetizate simplu si la obiect de bbc intr-un articol

http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2008/07/080722_karagici_reactii.shtml

la fel de interesant este insa si faptul ca... la o simpla cautare pe google, pentru "Radovan Karadzici" apar 21.400 rezultate ale interogarii, in timp ce pentru "Radovan Karagici" apar 895 :) oare cum o fi, karadzici sau karagici ?! :)

helen spunea...

un alt articol interesant http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=117737&p=italia-implica-de-pomana-romania-in-scandalul-karadzici.html

bmd - simplu, nu? Intra pe site!