Treceți la conținutul principal

9 ore & 29 zile

Traim o perioada de decadenta in aplicarea normelor si a elementelor de drept de respectare a procedurilor penale si drepturilor cetatenesti. Se emit "on-line" mandate de arestare pentru invinuiti, indiferent de fapta, vinovatie sau pericolul social reprezentat de invinuit. Se pare ca scopul unui dosar penal este de a aresta cu orice pret 23 ore, iar apoi se duce o adevarata campanie de a prelungii mandatul de arestare cu inca 29 de zile. Politistii si procurorii (in unele cazuri) au o atitudine desprinsa din epoca sovietizarii Romaniei, o ura proletara pe cel care a incalcat legea fara sa se admita ca are demnitate umana iar o actiune in forta il marcheaza pe tot timpul vietii in sens negativ, fireste. Comportamentul organelor mascate sa nu, in unele cazuri, este desprins din filme turnate la Holywood.
Un cetatean normal ajunge sa creada ca toti invinutii sunt in fapt super indivizi ce atenteaza la viata si integritatea procurorilor sau a martorilor si de aceia trebuie ferecati. Regimul de tip guantanamo este pe fata, la vedere, si se aplica justitiabililor la fel indiferent de gravitatea faptei si a pericolului social reprezentat de faptas. Lipsirea de libertate se aplica de la 24 ore la 30 zile, cu prelungiri si celui care tilhareste, ucide, violeaza cat si profesorului care a incercat o alternativa de a ajuta la mobilarea intelectuala a capsunarilor.
Sa nu fiu inteles gresit!!! Consider ca exista vinovatie clara cu incidenta penala, dar nu vad de ce se impune arestarea pe perioada derulari anchetei? De ce sa incarcam cheltuielile de campare in arest? Pe cine poate speria sau ameninta o profesoara care a incercat marea cu degetul, sa vada cum e sarea.

Presa, senzationala ea insasi, se bucura ca si un copil cand mai este un arestat. Reprezentantii acesteia fac adevarate simpozioane, mese rotunde emit pareri, ipoteze de lucru elodiene pentru analiza cazului. Ramai INTERZIS! Care este scopul unei cercetari penale? Trimiterea in judecata cu drept de aparare a invinovatitului sau arestul in cercetarea prealabila penala. 24 ore. 29 zile.

Oricum, procesele se pierd pe lipsa de indeplinire a procedurii!

"Impresionate" sunt si reportajele unor jurnalisti care in spiritul de senzational reduc la absurd o cauza penala, iar organele in drept sunt maestri in regie. Am vazut acum doua seri la TV cum un tip era intrudus de agentul de politie in duba politiei in alergare ca si cand invinuitul era un inalt demnitar ce trebuia ferit de lunetisti. Spectacol ieftin, circ, da scump!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inchizitia moderna - COMISIA de ancheta Elena Udrea

Am ascultat si eu inregistrarile "discutiilor" din cadrul Comitziei gandita pentru executia Elenei Udrea si am ramas consternat de nesimtirea membrilor acesteia. Se vede treaba ca, indivizii din comisie, nu au decat un singur scop acuzarea ministresei Udrea cu orice pret. Adriana Saftoiu, devenita liberala dupa eliberarea de la Cotroceni are un motiv clar pentru tinta EU. Ludovic (PNL) si Aura (PSD) au un stil 100% al comisarilor sovietici de dupa razboi din structurile (NKVD). Putatorul de lance sau lantz, cum vreti, nu este altul decat Ludovic care ar trebui sa taca o mie de ani. El in calitate de ministru dupa ce a accidentat o fetita pe trecerea de pietoni a pus structurile statului sa musamalizeze cazul si sa rezolve situatia, (era un guvern liberal 100%). A tagaduit ca ar fi fost autorul accidentului cu toate ca probele calde de la fata locului puteau sa infirme pozitia adoptata de nevinovat. Si totusi, atunci, nu s-a constituit o comisie de ancheta. Merita sa a

Proiecte EUROPENE în CERTEJUL DE SUS, HUNEDOARA

Dezvoltarea ROMÂNIEI nu se realizează fără accesarea fondurilor europene. Cine sa faca proiectul? Cine sa ne sfătuiască? Ce este eligibilitate proiectului? Care sunt fazele unui proiect? Intrebari la care cetățenii din HONDOL, NOJAG, VARMAGA, SĂCĂRÂMB, CERTEJUL DE SUS, BOCSA vor avea răspunsuri și soluții!

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică. Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm: 1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA. La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este