29 iul. 2008

PRM intre aliante, fuziuni, absortii si independenta

Un jurnalist clujean ma intreba zilele trecute: Ce parere am despre zvonul prin care PRM va fuziona cu PC. Din punct de vedere politic nu pot avea o alta viziune de cea a conducerii partidului (punct). Cred in atributul conducatorului de a lua decizii pe care cei din esalonul inferior trebuie sa le respecte. Cand acest punct de vedere, oficial va exista nu pot sa nu fiu de acord cu el.
Din punct de vedere al cetateanului de rind cred ca trebuie facute cateva observatii.
1. In mesajul doctrinar al PRM extrem de consistent la data infiintarii formatiunii politice nu se mai regaseste electoratul de azi, decat in mica masura. In plan european este tot mai greu ca partidul sa se racordeze cu partide similare.

2. Liderul este tot mai inconsecvent si are un discurs banal si standardizat cu mesaje negative care nu mai emotioneaza ca si acum 10 - 15 ani, poporul.

3. Daca retragerea liderului de acum cativa ani era reala si ramanea partidul pe seama echipei nou formate la acea data, alta ar fi fost soarta procentuala a partidului Romani Mare, acum.

4. Apropierea membrilor PRM de PC este fireasca desi unii nu o vad cu ochi buni. din interese electorale clare. PC are o doctrina conservatoare, doctrina ce are valente nationalist-patriotice moderate, de fapt valente normale in orice stat european. Se constata ca este vremea conservatorilor in Europa. In acest context nu e normal ca electoratul roman, putin cat este pe acest culoar, sa fie divizat. Din punct de vedere al unei aliante intre PC+ PRM nu se pune problema deoarece PC este in alianta politica cu PSD. Alianta PSD+PC va functiona foarte bine si fara PRM. Membrii PRM pot sa adere la platforma politica social-democrata-conservatoare fie in mod individual, fie in grup, actiune care cred ca se va intimpla.

5. O alta alianta a PRM (cu PNL, PD, UDMR, etc) va fi nefireasca, iar liderul formatiunii daca respecta electoratul partidului va evita sa se alieze numai pentru interese personale sau de grup.

Romania Mare va exista in cadrul Uniunii Europene conservand traditiile noastre, valorile nationale si religioase.

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!