21 mai 2008

Aeroportul International CLUJ (click)

Laudabila initiativa cotidianului FOAIA TRANSILVANA, din data de 19 mai de a face o dezbatere politica privind Aeroportul International de CLUJ.
Articolul este de interes si de actualitate:
Candidatul conservatorilor la presedintia consiliului judetean, Decebal Manole Bogdan, sustine ca solutia propusa de PC în problema aeroportului este „una dintre cele mai reale care au fost vreodata”. Astfel, el e de parere ca aeroportul din Someseni ar putea sa managerieze, cu o modernizare usoara, cursele usoare, de pasageri, dar ca presedintele consiliului judetean ar trebui sa faca o solicitare guvernului, prin care sa ceara transformarea aeroportului de la Luna într-unul mixt, civil-militar. Mai mult, acesta ar urma sa deserveasca traficul aerian la nivel regional, cuprinzînd judetele Cluj, Alba, Mures, Salaj si Bistrita-Nasaud. „Astfel, s-ar evita o cheltuiala suplimentara, aceea a investitiilor în aeroportul din Târgu-Mures”, afirma Bogdan.

Luna ar avea un avantaj în infrastructura

Presedintele PC Cluj crede ca nici investitiile în baza de la Luna nu ar fi semnificative si ar exista avantaje considerabile în ceea ce priveste infrastructura. „Poate fi conectat la traseul feroviar prin construirea a numai 900 de metri de cale ferata. În plus, autostrada Transilvania trece la numai cîteva sute de metri de Luna”, explica Bogdan. Asta în timp ce actualul aeroport international poate crea probleme demne de luat în seama. „Se estimeaza ca traficul actual, de 10-20 de aeronave pe zi, sa se dubleze. Asta ar putea însemna o catastrofa pentru clujeni, în ceea ce priveste zgomotul, ca sa nu ne mai gîndim la posibile accidente”, conchide candidatul PC la CJ."

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!