15 mar. 2014

Asteptăm să se intimple ce nu se intimpla, 15 martie

15 martie. Azi o zi care ar trebui sa fie obisnuită pentru toți românii. 15 martie este o Zi de sărbatoare pentru națiunea maghiară! Locuitorii din România, regiunea intra-carpatică, o respectă chiar dacă rezonanța istorică a produs multe suferințe românilor, atunci.

Observ că televiziunile cu sediul in capitala noastră a trimis ”desant” de reporteri să observe evenimente care nu mai apar. Suprinși aceștia află că populația habar nu are de semnificația zilei, iar cei care cunosc semnificația au treabă mai importantă decât să participe la manifestări.
Desantul de reporteri nu fac decât să provoace și să ”creeze” probleme acolo unde nu sunt.

Mă întreb:  Cum poate scrie sau comenta un reporter de la București un caz, ”ipotetic”, de acțiune în care etnici maghiari vorbesc în limba maternă, ce înțelege acest formator de opinie???

Gândind la istoria recentă din ultimi 60 de ani, observ cum românii se comportă, ”unii în mod inconștient”, ca și când ar fi dirijați de MOSCOVA stalinistă. Cunoaștem invenția lui Stalin de a ține in șah administrația României cu o regiune creată artificial RAM (Regiunea Autonomă Maghiară). Aceasta nu făcea decât să întoarcă spiritele populațiilor română și maghiară cu 200 de ani în urmă la un comportament primitiv si feudal. Acum, spiritul moscovit, reînviat un ultima vreme de la Petru, la Stalin si acum la Putin, atinge și ROMÂNIA, din nou, pentru ca nu trebuie să fie pace în zonă, nu-i așa? Se vede treaba, din Transilvania cam așa: Avem de a face cu un capital moscovit în cele mai puternice trusturi de presă care în aceste momente delicate în regiune, concură la acțiuni care să genereze conflicte care nu există. Sau, mă rog, le așteaptă!!

Sigur că DA, într-o gândire primitivă Rusia are dreptate în privința acțiunilor din CRIMEA, dar secolul în care trăim face ca acțiunile sale să fie indezirabile față de comunitatea internațională în ansamblul său. Hegemonia rusă în actualele condiții se poate manifesta pur si simplu și prin infuzia de capital în zona CRIMEII. O regiune, CRIMEA, cu majoritatea activitătilor economice subordonate Moscovei este mai interesantă decât subordonată militar sau paraMILITAR.
Imaginea este sugestivă pentru importanța peninsulei in zonă (mai ales ca Stalin a avut grijă să elimine populațiile cazace și să aduca populații rusofile). 


În contextul conflictului din CRIMEA, România, țară limitrofă UNIUNII EUROPENE și vecină cu Ukraina, trebuie sa fie (potrivit Tratatului de functionare a UE) un mesager, ambasador, purtator de mesaje politice și actor important în ecuația coflictuală. Când președintele/prim-ministrul unui stat, membru UE, vecin conflictului (în acest caz  Polonia, Ungaria, Slovacia si România) adoptă o atitudine, acesta este de fapt atitudinea Uniunii Europene. 

Pe cale de consecință, liniștea și pacea socială din TRANSILVANIA derajează, probabil, pe unii alții care aveau în arhivă scenarile anilor 1960 neactualizate și asteaptă trenul care nu mai vine, primavara de la malul Mării Negre. Adminsitrația de la MOSCOVA își dorește o Românie mai puțin vocală și inactivă în ecuația CRIMEA și își dorește deturnarea atenției de la fondul problemei. Românii, unii, în neștiința lor acționează elecromagnetic (butonul de comada nu trebuie sa aibă legatura cu efectul mecanic al acțiunii). 
Unde dai si unde crapă!
Potrivit DEX: UNDE =

              adv.conj. I. Adv. 1. (Interogativ) În ce loc? în care parte? 
si tot adevarat poate fii
             (Fiz.) Propagare din aproape în aproape a unei oscilații, cu viteză finită și printr-o variație spațială. ◊ Lungime de undă = distanța dintre două puncte succesive ale unei unde, în care oscilația are aceeași fază.

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!