9 nov. 2012

De la demagogie la IGNORANȚĂ în politica liberală

Azi începe campania electorala, și observ cu surprindere ca USL nu doreste sa câstige alegerile. Unul din cei trei lideri ai USL se declară cu non-șalanță un partizan nefiresc al miniștrilor asupra cărora planează suspiciuni de incompatibilitate. Este incredibil infantilismul și imaturitatea persoanelor care fac politică în Romania. În plină campanie electorala, Crin Antonescu, sustine cauza celor trei care ”au o problemă” de integritate. Nimeni nu spune ca sunt vinovați 100%, dar până la proba contrarie ar trebui retras sprijinul politic și schimbați din Guvern dacă acesta nu au onoarea de a demisiona. În fond sunt pe o funcție pentru care nu au merite electorale ci doar cotizații la partid. 
FOTO: http://cursdeguvernare.ro

 Până la proba contrarie Prim Ministrul Victor Ponta are dreptate, politic dar și administrativ "Din primele date, am constatat ca sesizarile nu se refera la probleme de incompatibilitate legate de activitatea lor in cadrul echipei guvernamentale, ci la elemente din trecut", arata premierul Ponta intr-un comunicat remis Ziare.com de Guvern. 
Mă întreb: Dacă un membru al Guvernului este HOȚ, prin absurd, rămâne ministru pentru ca nu a furat in timpul cât era ministru? Așa soluționa domnia sa cazurile ca procuror!

Curioasa este afirmația altui personaj ”incompatibil” care este ușor malițios și arogant față de lecția democrației: "Ooo, ce masa bogata. Le-am spus când am plecat - 'urmati unul dupa altul'", a spus Diaconu pentru Ziare.com. Eu înteleg că cei din Guvernul actual își cunosc incompatibilitățile din moment ce incompatibilul le spunea colegilor ca va urma. 

Așadar, in ROMÂNIA o UNIUNE SOCIAL LIBERALĂ care aduna elita academica, în mare parte, din societatea românească și mulți profesioniști onești cu carnete de partid și cotizația la zi este condusă și reprezentată în executiv de tot felul de incompatibili, corigenți și plagiatori. 
Cum sunt reprezentați membrii de partid onești din aceste partide?

Persiflarea oricărui element de control democratic și ignorarea acestuia sub imunitatea discursului politic al celor care au ajuns prea devreme șefi de PARTIDe nu vor aduce UNIUNII voturile mult așteptate. 


Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!