24 feb. 2011

Cand este vorba de banii publicii cine si de unde recuperam efectele erorile manageriale?!!?

Incompetenta manageriala, promovarea politica in functii de conducere pe principiul "cine lipeste cele mai multe afise electorale" dauneaza grav, nu doar sanatatii, ci, si, Patrimoniului Public in toata Romania. Directori, numiti politic, iresponsabili si nestiutori in ale conducerii sau directori care actioneaza la comanda Partidului fac si desfac contracte in care perdant este STATUL, adica NOI. In Romania, nimeni nu raspunde material pentru pagubele si daunele provocate PATRIMONIULUI PUBLIC din cauza unor sume reclamate si castigate de terte persoane in instanta.

Recent s-a incheiat la CLUJ, un proces comercial prin care Instanta de judecata a constatat ca o societate comerciala are drept pentru compensatii banesti in suma de 700.000 euro pretinse de la Regia Domeniului Public Cluj. Cauza litigiului a fost rezilierea, fortata, a unui contract comercial. In locul societatii cu care s-a reziliat contractul a aparut  "o alta societate".
Administratia locala, trebuie sa plateasca acum! 700.000 euro!!! Sunt curios daca se recupereaza banii de la decidenti!!!
 Exemple sunt cu miile in Romania:

Daca este o speta de interes si timpul va permite, redam mai jos subiectul dezvoltat de cotidianul Monitorul de CLUJ:

"Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) trebuie să plătească 3 milioane de lei (30 de miliarde de lei vechi) firmei GPI Turism din Zalău pentru că a reziliat ilegal contractul de asociere pentru administrarea patinoarului din Gheorgheni.
Procesul, demarat în 2006, a fost câştigat de firma zălăuană la Tribunalul Comercial Cluj şi a pus în executare sentinţa, blocând conturile RADP. În mod normal, aceste daune ar trebui imputate fostei conduceri a Regiei, care a decis rezilierea contractului cu GPI Turism la numai un an de la încheierea lui, deşi acesta avea un termen clar stabilit de 10 ani.
Chiar dacă societatea din Zalău a depus în 2006 o plângere penală împotriva lui Marius Cătăniciu, procurorii au decis la acea vreme să nu pornească urmărirea penală a fostului director al RADP. Potrivit unor surse, de câteva zile procurorii clujeni l-ar fi luat din nou „la întrebări” pe Marius Cătăniciu.

Povestea unei afaceri cel puţin dubioase...

Povestea afacerii „Patinoarul” a început în 2005, când societatea GPI Turism Sport SRL din Zalău a încheiat un contract de asociaţiune în participaţiune cu RADP Cluj, prin care firma sălăjeană era obligată să refacă patinoarul şi să-l administreze până în 2014. GPI era obligată contractual să ofere lunar, pe perioada sezonului rece, către RADP 20% din profit, dar nu mai puţin de 2.000 de lei.
Deşi contractul prevedea ca termen de finalizare anul 2014, în 2006 reprezentanţii GPI nu au fost lăsaţi să desfăşoare lucrările de întreţinere a instalaţiilor în vederea pornirii patinoarului şi li s-a comunicat rezilierea unilaterală a contractului."

Problema de analizat este "principiu" incompetentei politicianiste in managementul institutilor. Poate directorul a fost "bun" da partidul a sugerat schimbarea .....

Curat: este o problema

Murdar: Cine plateste? Turcul (administratia - aidca noi)?

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!