19 ian. 2011

Impozitul agricol - viziunea TABEREI

Recent, Valeriu Tabara, ministru al agriculturi, declara "într-un interviu acordat agenţiei de presă Mediafax, că pârghiile pentru creşterea productivităţii sunt impozitarea terenurilor, fiscalizarea producţiei agricole, ...". Stau si ma gandesc cata rea credinta fata de poporul roman exista in acest personaj cand din functia ce o detine din nou, din pacate, doreste o lege care sa distruga micile proprietati, adica proprietatea taranului roman. Lipsa finatarii obliga fermierii si agricultorii sa nu lucreze pamantul. 
Produci cu 10 lei si nu poti vinde decat cu 8 lei, ia Valeriu Tabara vrea sa produci cu orice pret.
In loc ca acest personaj, ministru cica, sa vina cu solutii pentru ieftinirea pretului la carburantii folositi in agricultura, solutii pentru burse ale productiei agricole, solutii pentru supravietuirea fermelor agricole, vine cu solutii antiromanesti de impozitare si supra taxare a proprietatilor formate din terenuri agricole. Agricultura romaneasca din anii 2010-2011 este genereaza pierderi economice si in absenta impozitelor. 


Statul roman nu a fost in stare, sau cei care il conduc vremelnic de 21 de ani nu au fost capabili, sa dezvolte strategii de supravietuire a agriculturii. DIn Romania agricola a anilor '80 in care aveam cea mai mare retea de irigatii din Europa si a doua sau a treia in lume, cu o agricultura intensiva am ajuns cu o agricultura de subzistenta subfinantata, netehnologizata si cu sole de teren dispersate.


Cred ca nici in situatia in care Romania era condusa politic nu ajungeam aici. 


Asa ca domnu Tabara, vezi ca altele ar cam trebuie sa fie preocuparile matale in materie de politica agricola. Ce zici mata de subventionarea motorinei, absortia fondurilor europene (oricum noi contribuim la aceste fonduri) etc. etc. 


A impune impozite,  peste impozite, si taxe peste supra taxe orice idiot stie, dar sa se creioneze politici viabile stiu probabil doar cei care nu fac politica in Romania.

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!