26 ian. 2011

Ceausescu mistificare, demitizare si adevar

Citem in cotidianul Evenimentul Zilei de ieri, un articol interesant despre biografia celui care a fost preseditne a Romaniei din 1974 pana in 1989, Nicolae Causescu. "Trei dintre dosarele de urmărire întocmite pe numele tânărului Nicolae Ceauşescu de poliţia politică a lui Carol al II-lea au fost publicate, în exclusivitate, pe site-ul organizaţiei civice “Miliţia Spirituală”. Din ele, transpare un june comunist uneltind mereu împotriva ordinii sociale, împrăştiind manifeste şi vociferând împotriva gardienilor din puşcării."  Se pare ca nu a fost numai un infractor de drept comun ci a fost detinut politic in adevaratul sens al cuvintului! Noua putere de dupa 90 condusa de colegul sau de partid Iliescu il acreditau numai infractor de drept comun, cizmar, hot, etc. 
Puscaria politica nu a fost inventata de comunistii scoliti in Rusia, acestaq puscarie politica functiona foarte bine si sub regalitate. In acelasi articol din Evenimentul Zilei se arata: "Era noiembrie 1933, iar ultimul dictator al României comuniste avea doar 15 ani. Mai mult decât atât, era o perioadă în care Siguranţa Statului nu se ferea să aresteze minori, să-şi interneze administrativ “adversarii” sau să reteze orice tentativă de protest, cu argumentul “uneltirii contra ordinii sociale”.
Interesant este ca acele puscarii in care comunistii ultrasi din anii `50 bagau pe romanii patrioti sau cu bunastare erau gata construite de cei de dinante. Nu stiu multe cazuri de puscari construite de comunisti, dar toate construite de "regalisti" au fost folosite de comunisti. Din pacate istoria are repetitie la cicluri bine definite de ani
Versiune data de cei care au preluat pputerea a fost doar pentru intoxicarea infomrativa si dezinformare. Presedintele de atunci, a facut parte, totusi, din istoria noastra generatii de oameni il apreciza, alti il hulesc.  


Oricum Ceausescu ramane un presedinte pe care sistemul la facut "DICTATOR" si tot "sistemul" la eliminat pentru isi dorea prea multa independenta fata de situatia de facto reala a geopolitici. Dupa ce am vazut caderea dramatica din functie, in care nu a stiut sa foloseasca intrumentele de putere se poate trage concluzia ca nu EL a condus ROMANIA de facto....
Si cum se vede din istorie foarte bine societatile se dezvolta in dictaturi chiar daca democratice si Romania a avut cea mai spectaculoasa revenire pe plan international in productie si schimburi de marfuri potrivit statisticilor Bancii Mondiale. 

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!