Treceți la conținutul principal

Din ignorati politic - ignoranti si frustrati

Orgoliul si ignoranta i-a invins pe democratii ce se doresc liberali. Dupa 20 de ani, democratia s-a instalat si in Romania. Asistam la demiterea unui premier impreuna cu cabinetul de ministrii prin regulile democratiei, motiunea de cenzura. Suntem, probabil, surprinsi de acest fapt intrucat am fost obisnuti cu trupe regulate imbracate in salopete de mineri care sa schimbe guverne.

Sunt de acord cu jocul politic de reconfigurare a majoritatii parlamentare si de mutare a centrului de putere in Casa POPORULUI. Insa, peste noapte, ignoratii au devenit ignoranti. Oamenii care fac politica in PSD, PNL si celelelate partide mai mici nebagati in seama de puterea portocalie au devenit frustrati si acum adopta un aer de stapani absoluti. Infatuati de mutarea piesei de sah, favorabila, transmit premierului desemnat CROITORU ca nu are rost sa se oboseasca sa le spuna ceva despre ce trebuie facut de noul Guvern pentru a mentine bruma de economie la linia de plutire, deoarece noua coalitie nu il vrea. In loc sa fie diplomati ca oameni care fac politica si sa asculte omul ce ganduri are cu acesta tara ca premier tehnocrat desemnat, catârii politici se antepronunță din sentimente de frustrare si resping dialogul.

Se poate intimpla ca Johannis sa aiba strategii de politici economice agreate de doctrinele economice ale partidelor din noul pol de putere, dar cu siguranta Lucian Croitoru are cu mult mai multa stiinta de carte, experienta in domeniul economiei, mai ales macroeconomie.

Eu cred ca acesta clasa politica ar trebui desfintata intrucat se demonstreaza inca odata ca nu se doreste o dezvoltare a Romaniei prin solutii reale emanate de profesionisti. In acest Parlament ca si in precedentul se pare ca sunt numai ofiteri acoperiti de alte servicii secrete din lumea larga. Nu vad la nici un om ce face politica interesul ca economia din Romania sa nu derapeze ajutata de criza, recesiune si instabilitate politica. Vad doar, circ, manipulare si interese de grup la acesti oameni!
Nu am date suficiente, dar pot sa afirm ca un om de talia premierului desemnat, Lucian Croitoru, nu prea are Romania in Parlament sau Guvern. Diferenta intre primarul Johannis al Sibiului si Lucian Croitorul care a activitat profesional in zona de macroeconomie si politici monetare este foarte mare.


Cine se joaca cu focul se poate arde! Observam ca infailibilii stategi ai PD-l au cam gresit calculele! Sigur ca da: miza este candidatura lui Basescu, dar nici sa pierzi puterea administrarii treburilor tarii, adica posturile ministeriale si prefecturale, pentru motive puerile nu este interesant.

Nu inteleg ce poate sa fie in capul unor stategi din PD-l cand pentru o simpla declaratie politica a unui ministru despre posibila fraudare a alegerilor au fortat cadea guvernului. Acum, PD-l va poza in victima, inclusiv T Basescu se va declara o victima si poporul il va vota. (vom vedea cine numara ce a votat poporul)

Miercuri vom vedea si cine va deveni presedintele nostru (al romanilor) in urmatorul mandat. Pentru a afla cine este favoritul marilor puteri trebuie sa observam cu atentie programul vicepresedintelui american, JOE BIDEN. Acesta va avea intilniri cu Traian Basescu, Emil Boc, Mircea Geoana si Crin A. Primarul Bucurestiului SOprescu se poate retrage din cursa. Între candidatii cu care va da mâna vicepresedintele american, va fi un candidat care va simti mâna mai calduroasa!

BASESCU stie ca favorit este MG.

In loc de concluzie ma gandesc sa folosesc titlul unei carti conceputa in 1985 in laboratoarele americane in care era incriminata doctrina politica din Romania de atunci ”Orizonturi rosii”, iar acum orizonturile din Romania anului 2009 numai sunt portocalii, ci sunt tot ”Orizonturi rosii” doar ca scrie COCA COLA pe rosu.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inchizitia moderna - COMISIA de ancheta Elena Udrea

Am ascultat si eu inregistrarile "discutiilor" din cadrul Comitziei gandita pentru executia Elenei Udrea si am ramas consternat de nesimtirea membrilor acesteia. Se vede treaba ca, indivizii din comisie, nu au decat un singur scop acuzarea ministresei Udrea cu orice pret. Adriana Saftoiu, devenita liberala dupa eliberarea de la Cotroceni are un motiv clar pentru tinta EU. Ludovic (PNL) si Aura (PSD) au un stil 100% al comisarilor sovietici de dupa razboi din structurile (NKVD). Putatorul de lance sau lantz, cum vreti, nu este altul decat Ludovic care ar trebui sa taca o mie de ani. El in calitate de ministru dupa ce a accidentat o fetita pe trecerea de pietoni a pus structurile statului sa musamalizeze cazul si sa rezolve situatia, (era un guvern liberal 100%). A tagaduit ca ar fi fost autorul accidentului cu toate ca probele calde de la fata locului puteau sa infirme pozitia adoptata de nevinovat. Si totusi, atunci, nu s-a constituit o comisie de ancheta. Merita sa a

Proiecte EUROPENE în CERTEJUL DE SUS, HUNEDOARA

Dezvoltarea ROMÂNIEI nu se realizează fără accesarea fondurilor europene. Cine sa faca proiectul? Cine sa ne sfătuiască? Ce este eligibilitate proiectului? Care sunt fazele unui proiect? Intrebari la care cetățenii din HONDOL, NOJAG, VARMAGA, SĂCĂRÂMB, CERTEJUL DE SUS, BOCSA vor avea răspunsuri și soluții!

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică. Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm: 1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA. La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este