16 feb. 2009

ASOCIATIILE instrument al legitimarii grupului de interese

Nu sunt fan Basescu, dar ii recunoasc calitatea de om politic ce cunoaste mecanisme de politica si de administratie politica. El nu o fi bun dar altii sunt răi și slabi în structură.

Am vazut si eu miscarea presedintelui de recuperare a unui electorat national ce nu se mai regaseste in tribuna parlamentului. Până aici nimic nou. Doar ca la câteva minute după intervenția președintelui, jurnalistul unui post TV ne spune ca in platou se afla un director executiv al unei Asociatii.... . Curios lucru. Ce similitudine, de fapte. In Romania de cate ori cineva ia o pozitie aflam la TV ca exista o ASOCIATIE etc. care ar reprezenta problema respectiva. Avem in Romania post decembrie 89 o serie de asociatii precum in Caragiale comitetele si comițile. Daca urmaresti atent discursul reprezentantului asociatiei, vei observa ca se transmite un mesaj al unui grup de interese sub o forma sa spunem organizata dar nu ai habar de dimensiunea grupului si raspindirea teritoriala.

Oare cand am sa vad reprezentantii asociatiilor ca ies in lumina reflectoarelor sa spuna cati membri au, care sunt membrii fondatori si care a fost scopul constituirii asociatiei.

Este usor sa ataci o pozitie exprimata de cineva atunci cand spui ca vorbesti in numele unei asociatii si lasi impresia ca reprezinti o multime, cand in fapt nu prea reprezinti pe nimeni. Eu cred ca aceste asociatii sunt portavocea unor interese restrâns grupate. Asa ca de cate ori doriți sa vă aparați interesul, spuneți ca reăprezentați o ASOCIATIE chiar si de dialog. Prinde bine...

Sau la doua persone faceti o ASOCIATIE, dar cu un titlu pompossa reprezinte starea natiunii.

Curat, da MURDAR

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!