8 iun. 2008

O larga majoritate - drepturi mai putine pentru majoritari

Dupa o campanie electorala costisitoare pentru unii si plina de surprize pentru altii se reaseaza treptat viata in normal. Ardealul a votat: Pro BASESCU! Nu a votat BOC (care nu a prea stat la primaria CLUJ); NU a voat nici macar TISE (care nu a venit cu nici un proiect); Nu a votat Hava (la ALBA); electoratul a votat pro BASESCU.
Acum electoratul, din pacate, a punctat greselile impardonabile ale guvernului de la EUROalegeri si referendum precum si actiunile politice de suspendare derulate anterior. Basescu este un produs al publicitatii! Cu cat este mai atacat, cu atat este mai vizibil si are parte de o campanie publicitara, gratuita de multe ori. Cred ca partidele din opozitia Cotrocenilor trebuie sa schimbe stilul, politic vorbind. Eu cred ca acest om are si merite, nu numai greseli, asa ca cetateanul apreciaza momentul in care ai un punct de vedere corect .

Harta electorala permite in cateva judete ca interesele de grup PD-iste sa faca legea locului in plan investitional (au 55% in consiliul local). Ne asteptam la unele proiecte incepute sa fie abandonate. O sa apara proiecte si societati de consultanta cu proiecte de care cetateni chiar nu au nevoie, dar fac parte dintr-un pret electoral. Sa nu uitam ca un banner electoral a costat aprox. 1500-1800 EURO (socotiti si voi), iar trupele de lautari si artisti plimbati ca ursul prin orasele noastre aglomerate si cu gropi au costat deasemena cam mult.

Febra electorala nu se va incheia curand, pana la alegerile generale este doar o vara si un concediu. Treptat treptat o sa vedem un partid, UNIC, puternic, care poate pierde usor simtul masurii democratiei.
Pentru duminica asteptam votul celor echilibrati ce au si un TUR DOI.

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!