Treceți la conținutul principal

O larga majoritate - drepturi mai putine pentru majoritari

Dupa o campanie electorala costisitoare pentru unii si plina de surprize pentru altii se reaseaza treptat viata in normal. Ardealul a votat: Pro BASESCU! Nu a votat BOC (care nu a prea stat la primaria CLUJ); NU a voat nici macar TISE (care nu a venit cu nici un proiect); Nu a votat Hava (la ALBA); electoratul a votat pro BASESCU.
Acum electoratul, din pacate, a punctat greselile impardonabile ale guvernului de la EUROalegeri si referendum precum si actiunile politice de suspendare derulate anterior. Basescu este un produs al publicitatii! Cu cat este mai atacat, cu atat este mai vizibil si are parte de o campanie publicitara, gratuita de multe ori. Cred ca partidele din opozitia Cotrocenilor trebuie sa schimbe stilul, politic vorbind. Eu cred ca acest om are si merite, nu numai greseli, asa ca cetateanul apreciaza momentul in care ai un punct de vedere corect .

Harta electorala permite in cateva judete ca interesele de grup PD-iste sa faca legea locului in plan investitional (au 55% in consiliul local). Ne asteptam la unele proiecte incepute sa fie abandonate. O sa apara proiecte si societati de consultanta cu proiecte de care cetateni chiar nu au nevoie, dar fac parte dintr-un pret electoral. Sa nu uitam ca un banner electoral a costat aprox. 1500-1800 EURO (socotiti si voi), iar trupele de lautari si artisti plimbati ca ursul prin orasele noastre aglomerate si cu gropi au costat deasemena cam mult.

Febra electorala nu se va incheia curand, pana la alegerile generale este doar o vara si un concediu. Treptat treptat o sa vedem un partid, UNIC, puternic, care poate pierde usor simtul masurii democratiei.
Pentru duminica asteptam votul celor echilibrati ce au si un TUR DOI.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inchizitia moderna - COMISIA de ancheta Elena Udrea

Am ascultat si eu inregistrarile "discutiilor" din cadrul Comitziei gandita pentru executia Elenei Udrea si am ramas consternat de nesimtirea membrilor acesteia. Se vede treaba ca, indivizii din comisie, nu au decat un singur scop acuzarea ministresei Udrea cu orice pret. Adriana Saftoiu, devenita liberala dupa eliberarea de la Cotroceni are un motiv clar pentru tinta EU. Ludovic (PNL) si Aura (PSD) au un stil 100% al comisarilor sovietici de dupa razboi din structurile (NKVD). Putatorul de lance sau lantz, cum vreti, nu este altul decat Ludovic care ar trebui sa taca o mie de ani. El in calitate de ministru dupa ce a accidentat o fetita pe trecerea de pietoni a pus structurile statului sa musamalizeze cazul si sa rezolve situatia, (era un guvern liberal 100%). A tagaduit ca ar fi fost autorul accidentului cu toate ca probele calde de la fata locului puteau sa infirme pozitia adoptata de nevinovat. Si totusi, atunci, nu s-a constituit o comisie de ancheta. Merita sa a

Proiecte EUROPENE în CERTEJUL DE SUS, HUNEDOARA

Dezvoltarea ROMÂNIEI nu se realizează fără accesarea fondurilor europene. Cine sa faca proiectul? Cine sa ne sfătuiască? Ce este eligibilitate proiectului? Care sunt fazele unui proiect? Intrebari la care cetățenii din HONDOL, NOJAG, VARMAGA, SĂCĂRÂMB, CERTEJUL DE SUS, BOCSA vor avea răspunsuri și soluții!

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică. Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm: 1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA. La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este