4 apr. 2008

Aeroport la standarde internationale fara cheltuieli inutile la Cluj Napoca

„Nu mai sint necesare investitii inutile pentru dezvoltarea aeroporturilor Tirgu-Mures si Cluj-Napoca, decit daca interese obscure interesului public fructifica, pentru anumite grupuri, bugetele vehiculate. Aeroportul Cluj-Napoca poate sa ramina pentru curse regionale si chartere sau poate fi desfiintat". De altfel, presedintele PC Cluj se declara convins de faptul ca, daca ar exista vointa politica, in foarte scurt timp si cu costuri reduse, aeroportul militar de la Luna ar putea functiona si in regim civil.

Un punct de vedere documentat cu ajutorul d-lui Comandor de Aviatie Candit VERNEA, prezentat de mine la conferinta de presa din 03 aprilie 2008 si surprins de cotidianul Faclia.
Practic, actualul Consiliu Judetean Cluj are bani de aruncat pe noi proiecte de aeroport in conditiile in care sunt doua aeroporturi functionale Campia Turzii (Baza 71 Luna) si actualul aeroport de la Cluj Napoca.
Aeroportul de la Luna - Campia TURZII se afla la 45km de Cluj Napoca si 60km de Jucu - Nokia. Pe acest aeroport poate sa opereze orice tip de aeronava de transport CARGO si satisface nevoile oricarui investitor pentru transport marfa. Aeroportul dipune de un terminal de cale ferate pentru transbordarea marfurilor si va avea acces la autostrada TRANSILVANIA doar la cateva sute de metri de pista.
Deasemenea exista spatiu generos pentru terminale de marfa, hangare si dispune de cale de rulare la pista de aterizare-decolare pentru a nu se crea cozi de asteptare la decolare.

Solutia este preluata si de CityNews in articolele politice publicate pe internet.
Totul depinde de vointa politica de a nu cheltui banul public aiurea! Interesul public ar trebui sa primeze interesului de grup.... In Consiliul Judetean Cluj se aude?

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!