26 apr. 2015

România, o insulă din estul european pro-ociidentală

Puțină lume cunoaște că România a fost o insulă de valori occidentale in estul Europei. Nu merg prea mult in istorie, doar remarc câteva repere.
Înainte de trecerea din 1918/1919 de la imperii combatante la  state naționale, provinciile noastre aveau relații foarte bune cu Occidentul, în pofida nemulțumiri Imperiului Otoman și Țarist.

În perioada interbelică, România avea strânse legături cu Occidentul. nu am fost noi, cu BUCUREȘTI, in realitate micul Paris, dar aveam orientare pro-economie de piață bazată pe liberalism.
După război, țara este dată pe mâna sovieticilor din nepricepere în treburile diplomației și a politicii. După anul 1947 oameni de stat, patrioți și cu o diplomație reușesc să re-aducă România într-un context de relativă independență față de sovietici (după aprilie 1964). In această perioada nu aveam trupe sovietice (active) pe teritoriul național, aveam relații diplomatice si economice cu toată lumea. Capitalul economic românesc a fost sifonat de sovietici prin societățile mixte SOV_ROM-uri.

In anul schimbărilor, 1989, dinamitarea sistemelor de diplomație, securitate și de aparare de către români care au acționat sub steag străin, sovietic au readus România sub control sovietic, Nu după mult timp, forțele naționale se regrupează și se reintegreză cu un scop clar România în Uniunea VEST_EUROPEANĂ. Rezultatul convulsiilor și a stategiilor au echilibrat ținta au axat pro vest România. Momentul 11 septembrie 2001 este decisiv si USA inteleg valoarea resurselor României.  După o perioadă de adormire, de apriximativ 5-6 ani, agenturile pro-est s-au trezit si citează mai mereu agenții de informații ruse pentru evenimente europene, manipulatorii.

Situația din jurul nostru:
1. Ungaria cu o politică corectă de la care nu se dezminte, politică ce o caracterizează în istorie (politica interesului național). Ungaria se adaptază și face echilibristică anticipând mersul istoriei (se vede ca are structuri neschimbate de sute de ani). A reușit să anticipeze in 1918, 1940, 1989. Acum observă stângăcia și neputința politicii externe comunitare, uneori diletantă și pendulează între politica Uniunii Europene si interesul Economic național și poate doctrinar de stânga.

2. Ucraina cu o politică subversivă manevrată si acum de Moscova. Războiul in estul tării se duce NUMAI de serviciile speciale prin brațul armat al acestora. Armata clasică nu a facut nici o acțiune. Probabil așteaptă înzestrarea din partea NATO, ( a se citii transfer de tehnologie spre RUSIA);

3. Bulgaria un stat care are dependențe, multiple, economice, de structură si structuri față de Moscova.

4. Serbia, natională, care șantajată de aliați atlantici (sa nu zic atlanți) cu independența din provincia KOSOVO, va face pact cu singurul aliat slav de la răsărit care o înțelege. Să nu uitam că nu demult, în perioada războiului rece, era un stat nealiniat, iar acum occidentalii (în special americani) reușesc să o alinieze Moscovei.

O analiza contextuală in care se află România anului 2015 facută de George Maior, o voce calificată in geopolitică.

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!