5 feb. 2014

Puterea viitorului președinte și a primului ministru în ROMÂNIA dupa 2014

Nu înțeleg atitudinea sau mă rog lipsa de atitudine a prezidențiabilului Crin Antonescu și a PNL la manevrele primului ministru Victor Ponta de a prelua toate organismele de putere in subordinea sa. În fond manevrele de a subordona Serviciul de Telecomunicații Speciale este o masură de politică de tip ”stalinist-troțkist” și nu au legătură cu recentele cazuri din Apuseni, sau Dobrogea cu care suntem aburiți pe televiziuni. 

Din înverșunarea lui Victor Ponta de a prelua STS se vede ura mocnită de la demiterea președintelui până acum împotriva Directorului STS, Marcel OPRIȘ, care în opinia mea este un profesionist desăvârsit cu Școala Superioară Tehnică făcută la zi fără copiuțe ca șiV. PONTA. STS-ul acum are o capabilitate de invidiat de toate tările UE (cu mici excepții). Din păcate lipitori de afișe numiți politic sau încadrați ca specialiști (pe ochi frumoși) nu știu să utilizele aplicațiile și capabilitățile sistemului. Mă refer la întreaga administrație publică și chiar la cei de la ISU. STS nu poate să facă chiar scoală cu toți, dacă nu au făcut-o la vreme.
Atenția opiniei publice este distrasă în mod flagrant de săgețile verbale, sau jocul de gleznă, dintre ponta și băsescu, iar liberali nu reacționează deloc. Slabi oameni politici joacă pe scena politică.

Îmi pun întrebările:
1. Cum va fi Crin Antonescu ca și președinte fără nicio instituție de putere în statul român? Jucător fără masă?
2.  Care va fi rolul CSAT când toate componentele sunt în subordinea unui Prim Ministru?

Și întrebarea nr. 3. Dacă acești copii politici transferă totul (Monitorul Oficial, STS, Serviciul de Informatii de la MAI, etc) în subordinea primului ministru Victor Ponta, iar după alegeri ajunge Traian Băsescu Prim Ministru și are din nou butoanele de putere, atunci cine mai este de vină?

Să nu uităm: Constituția utilizată de Traian Băsescu a fost croită de Iliescu pentru Adrian Năstase, iar primul a utilizat-o ca un intrument democratic de drepturi fundamentale. O repetiție pentru puterea executivă o fi posibilă?

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!