29 nov. 2011

Justitia romaneasca intre EST si VEST

Citez din presa: "Directorul general al Brantner România, Călin Stoia, arestat pentru dare de mită în dosarul Apostu, nu va fi eliberat pe cauţiune, a stabilit marţi Curtea de Apel Cluj, chiar dacă familia lui Stoia a strâns un milion de lei (aproximativ 232.000 de euro), valoarea cauţiunii stabilite de instanţă."

Faptul ca institutii ale statului DE DREPT, multe la numar, este adevarat, isi fac datoria si aduna probe judiciare pentru cei care incalca Legea este un fapt pe care 90% din romani il asteptau de 20 de ani. Eu ma bucur ca in sfarsit parchetele (multe la numar si astea) lucreaza pentru interesul statului, al dreptatii si al demnitatii umane. 

Ce nu inteleg, azi, este situatia creata prin acest caz al cereri de eliberare prin plata cautiunii. Atentie, eliberare pentru cercetare in stare de libertate! A nu intelege cineva ca prin eliberare inculpatul va fi absolvit de vina.! 
Refuzul cereri de eliberare pe cautiune costa statul roman 232 mii de euro (un miliard de lei vechi).

Eu as fi bucuros daca oganele judiciare, din Romania, ar aresta in serie infractori si statul ar incasa de la fiecare acesti bani. 

Cred din ce ince mai mult ca justitia din Roamania, mai are o atitudine HRUSCIOVISTA implementata in urma cu 60 ani si abolita prin anii '70 cand Justitia era nationala. 

Atentie!!! Din suma de un miliard lei (lei vechi) statul putea sa angajeze 10.000 de agenti sa supravegheze casa, toaleta, bucataria, gradina, biroul, etc si toate miscarile vazute si nevazute ale inculpatului. SI TOT MAI RĂMÂNEAU BANI. Perosnalul de paza ce ar fi trebuit sa fie in jurul acestui om exista si este platit de la buget. Ce conta ca inca doua saptamani, il pazea si statul incasa banii!!! Pentru atata banet ii puneam sa pazeasca inculpatul 24 din 24 (vorba ardeleanului una-intruna) si tot mai ramaneau o groaza de bani. 

Intreb si eu, retoric: Ce putea sa faca un om sub control judiciar in situatia in care judecatorul ii pune interdictie? Crede cineva ca dupa ce a ajuns aceasta persoana sa vada cum este intr-un arest, isi mai joaca cartea vietii la loto? 

Argumente ca poate influenta ancheta sa distruga probele sunt puerile si KAGHEBISTE! Dimpotriva, trebuia lasat si filat sa se observe unde se duce si ce ascunde sau vrea sa distruga!!!! Asa fac alti!!! Asa faceam si noi romanii dar in alte vremuri, nu demult apuse!!! 

Consider ca justificarile acuzarii sunt de domeniul justitiei comuniste si nu fac bine societatii! 

Exista conceptia in randul justitiarilor ca MUSAI SA STEA IN PUSCARIE! 

Hai sa ne uitam peste ocean si sa vedem cum fac autoritatile din USA rost de bani la buget!!! Te prinde, te aresteaza, platesti cautiunea si te lasa acasa sub control judiciar! DAR ITI IA BANU!

Vezi si recentul caz al sefului FMI. A platit,  apoi a stat la hotel cu zgarda la mana :)) si nu a distrus nici o proba. 

Din atitudinea acuzarii si eu inteleg ca nu sunt probe suficiente!!! JUDICIAR VORBIND. Eu nu spun ca nu sunt fapte, stiute de multi, intuite de si mai multi, dar acestea nu sunt probe judiciare!

Eu socot ca dupa episodul de azi, statul roman, nu numai ca nu a incasat miliardul, dar cu siguranta va platii mai mult de un miliard daune interese pe care inculpatul de azi le va solicita la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru conditiile inumane in care a stat in arest. 

Cine plateste atunci?

Si uite asa justitia este doar pe sticla televizorului pentru cei care intr-un an de zile vor VOTA! In realitate insa "romanul" nu are DREPTUL elementar la demnitate si trebuie musai sa fie cercetat in arest, fie ca a mancat carne in ziua de post, fie ca a dat spaga, fie ca este criminal in serie. La toti se pune semnul EGAL, sunt proscrisi, si prostii se bucura la jurnalele de stiri.

 Sa nu uit: Avocatii inculpatilor fac o sceneta de teatru si ma fac sa rad cand apeleaza la comunicarea prin presa pentru a induce o ”vinovatie” persoanei care a facut delatiunea (a declarat procurorilor cazurile si faptele), Aspazia DRONIUC. Pai stimabililor, actori judiciari, in AMERICA o astfel de persoana trecea intr-un program special prin care nici macar nu o mai recunoasteati, de-cum sa va doriti sa fie incriminata!!!

Sa fim seriosi domni profesori!

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!