22 nov. 2010

Tricolorul Romaniei terfelit pe Catedrala Reintregirii din ALBA IULIA

In urma cu doua zile s-a plasat un banner urias pe turnul copotnitei de la Catedrala din Alba Iulia. Catedrala "Rentregirii Neamului", caci asa se numeste a fost construita in anii 1921-1922 pentru incoronarea Regelui Ferdinand I. Vreme de aproape un secol a devenit simbolul UNITATII de NEAM si de TARA a ROMANILOR. In fiecare an, din ultimi 20, priveam cu mindrie steagul tricolor arborat in preajma zilei de 1 Decembrie.
Intrarea in Uniunea Europeana cere modificari fundamentale privind nationalismul. Guvernanti trebuie sa impuna renuntarea la multe elemente nationale din viata noastra, dar cu certitudine, inca, nu ne cere nimeni sa renuntam la culorile rosu-galben-albastru ale DRAPELULUI nostru.
Acum doua zile o "sama" de  IDIOTI au arborat acest banner  care contravine oricarei norme de bun simt, legala, estetica si morala.
Domnule PRIMAR -PD-L HAVA MIRCEA, Domnule EMIL BOC prim ministru si domnule presedinte BASESCU TRAIAN daca sunteti in administratia publica de atat amar de timp cunoasteti legea privind steagul ROMANIEI? Ce culori si nuante are? Cum se arboreaza? Daca raspunsul ar fi nu va indic sa o cititi!!! Daca raspusul este DA atunci sunteti intr-o ilegalitate grava permitand de ziua UNIRII, 1 decembrie 1918 sa fi arborat un drapel multicolor (si cu portocaliu) in berna, sub simbolistici diverse (culoare negru si texte improprii statului unitar roman)


 Legea nr. 75 din 16 iulie 1994: CAPITOLUL 1 
Arborarea drapelului României
Art. 1. - Modelul drapelului României şi intensitatea culorilor acestuia sunt cele prevăzute în anexa nr. 1. Drapelul României are formă dreptunghiulară. Lăţimea drapelului este egală cu 2/3 din lungimea acestuia, iar dimensiunile fâşiilor culorilor sunt egale.
Art. 3. - Drapelul României se arborează temporar:
a) cu prilejul zilei naţionale a României şi al altor sărbători naţionale, în locurile publice stabilite de 
autorităţile locale;


Simbolistica este asa de evidenta incat nu mai este nevoie si de comentariul meu. Azi dimineata un grup de studenti a comentat faptul si simbolistica intr-un mod extrem de plastik. Am fost mandru ca studentii au coloana vertebrala in timp ce autoritatile permit: plasarea steagului sub un chenar negru si sub texte segregationiste (....alta capitala!!!!!) Fondul negru pe o biserica si amplasat in banner chiar deasupra drapelului ne duce implicit la mesajul subliminal al inmormantarii Romaniei (steag in berna).....

AVIZ: PD-L; BOC; BASESCU; HAVA 

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!