11 iun. 2010

La Motiune monsher - 3 zile

In aceste zile fiecare invata politica exersand arta Motiunii de cenzura pentru caderea guvernului BOC. Opozitia uzeaza de instrumentul democratic de a introduce o motiune, un fel de stegulet al ”acarului” in gara. 
Presedintia le spune negru pe alb ca nimeni din cele doua camere legislative nu cunoaste LEGEA!!! Termenul este trei zile calendaristice si nu trei zile lucratoare.

In luna ianuaria Curtea Constitutionala a Romaniei a ”decis” cum se socotesc cele 3 zile de la data citirii motiunii pana la dezbatere. Curtea Constitutionala a explicat in DECIZIE ca la proshti, dar se vede treaba ca pentru prosti, de ce este vorba de trei zile lucratoare termenul (este un raport de cauzalitate publica).
Parlamentarii, in frunte cu Geoana si Anastase sunt aerieni, plutesc in nestiinta legislativa si hotarasc zile lucratoare. 
Acelasi pool anti BAsescu, arata la nivel declarativ, insistent, catre presedintele Traian Basescu ca acesta se amesteca in treburile Parlamantului. Pai mai fratilor, de data asta Presedintele va da la scoala pentru ca sunteti in afara cadrului legislativ explicat cuvant cu cuvant de Curtea Constitutionala. 

Administratia de la Presedintie este cu adevarat ”O ADMINISTRATIE” si CUNOASTE TEXTELE DE LEGE. Administratiile de la Camerele Parlamentului sunt paralele cu Legile din Romania si ar trebui sa inceapa din toamna scoala.

Asa ca stimabililor, nu o mai cotiti si recunoasteti ca nu stiati de Decizia Curtii Constitutionale fiind nepregatiti profesional. A uita e omeneste, a ignora este abuz.

Daca se voteaza marti motiunea efectele acesteia sut CLAR neconstitutionale!!!

Niciun comentariu:

bmd - simplu, nu? Intra pe site!