Treceți la conținutul principal

Vaduvele, petrolul si caucazul de nord

Citeam in Romania Libera, "Potrivit lui Magnus Ranstorp, unul din cei mai mari experţi internaţionali în terorism, intervenţia a patru femei în atentatele de luni din metroul moscovit fac trimitere directă la văduvele negre. În pofida ezitărilor iniţiale ale guvernului preşedintelui Medvedev, Ranstorp vede în aceste femei un motiv în plus pentru a elimina influenţa lui Ben Laden în lupta separatistă a cecenilor. "Nu au fost niciodată mulţi străini ai Al-Qaida, chiar dacă unii, precum Mohamed Atta (ideologul atentatelor de la 11 septembrie) a vrut iniţial să se alăture luptei din Caucaz", scriue ziarele El Pais şi ABC, citate de Agerpres." si am oservat starea de spirit si de cunoastere a fenomenelor sociale a celor care au comentat. 


    Lumea este influentata in mod evident de necunoastere si dezinformare. Este o certitudine faptul  ca aceste atentate sunt create pentru a justifica masuri ulterioare pe are statul rus le va lua pentru a consolida pozitia privind geostrategia administrarii hidrocarburilor.


     Istoria demonstreaza ca razboaiele au avut ca scop injumatatirea populatiilor  care nu faceau parte din rasele alese..., (mecanismul era decesul masculilor sanatosi si virili in campurile de lupta). In secolul acesta nimic nu e sigur pana nu este sigur.


        Dorinta de putere se manifesta cu multe tragedii. 
       Ce orizont au femeile din Caucaz singure, cu copii mici in cel mai fericit caz, cu un grad de subdezvoltare sociala aflat la limita feudalismului timpuriu? 
       Care este starea de spirit a unor mame care nu mai au orizonturi emotionale feminine pozitiv si totul este cernit adica negru? 
       Ce face comunitatea internationala si chiar regionala, Rusia, pentru a dezvolta zona, a educa copii si a gasi o solutie singuratatii. 
       Citeam in "Lumea a doua" , o carte care merita analizata, despre situatia femeilor din extremul orient, Siberia, care se casatoresc cu barbati chinezi intrucat cei de origine rusa au preocupari care nu aduc linistea sufleteasca. Acolo, in Siberia, resursele au inceput sa fie exploatate de chinezi, tablou care rezolva si situatia vaduvelor. Resursele din Caucaz inca nu au o solutionare imediata intrucat autostrazile petrolului nu sunt finalizate si miza este mult prea mare. Confluenta civilizatiilor si a religiilor din zona caucaziana complica situatia care nu poate fi decat o situatie de compromis nicidecum una militara.


         Marile puteri apeleaza mereu la victime colaterale pentru a justifica  gesturi politico militare care urmeaza ca masura....


Vaduvele din Caucaz sunt deja legendate intr-o culoare neagra... Si daca au dreptate?!! Cine le poate face dreptate?


Curat? nu 

Comentarii

elena a spus…
de remarcat este tineretea vaduvelor. citeam intr-un articol ca 2 dintre teroristele sinucigase aveau 17, respectiv 20 ani ( http://www.infoportal.ro/presa~info-1634491.html?utm_medium=email&utm_source=infoportal_newsletter&utm_content=newsletter ), asa incat am cautat pe net cateva date privind demografia in cecenia si cespre ceceni. ce am gasit ? ca sunt un popor fascinant, dur, mandru si stravechi precum vantul care musca iarna din piscurile Muntelui Darial… Fratii lupilor si vulturilor din Caucaz, cecenii si-au facut din dorinta lor nestavilita de libertate crezul suprem care i-a ajutat intotdeauna sa supravietuiasca! si ca varsta medie este de 22,7 ani conform wikipedia (singurul loc in care am gasit informatii) cat de negru trebuie sa vezi viitorul incat la asemenea varsta sa alegi moartea ?! vorbim urmare a acestui atentat de terorism in general, si uitam de datele concrete ale terorismului din Rusia, pentru ca... e mai simplu sa gandim ca e acelasi terorism care ameninta SUA, Marea Britanie, Spania si alte state ale lumii in care au fost atentate...de ce ? in baza apartenentei la islam a acestora... se uita sau omite faptul ca actiunile teroriste ar putea fi legate de lupta cecenilor pentru independenta, aspect ignorat in mod deliberat, lansandu-se ipoteza ca exploziile din metroul moscovit sunt consecinta unui sentiment de razbunare personala a unor femei ramase vaduve in urma unei operatiuni reusite a serviciilor secrete ruse in Cecenia. recomand articolul "Ce le face pe femeile cecene atat de periculoase?" ("What Makes Chechen Women So Dangerous?"), publicat la 30 martie, in "New York Times" de Robert A. Pape, Lindsey O'Rourke si Jenna McDermit http://www.nytimes.com/2010/03/31/opinion/31pape.html precum si http://www.descopera.ro/cultura/3751684-cecenii-ultimii-rebeli
sunt articole interesante ce completeaza acest post :) si nu in ultimul rand ... " Terorismul cecen are astfel de precedente, în care femeile sunt cele care duc la capăt acţiuni teroriste. Teroristele cecene au, de altfel, o denumire specifică: shahidka, femininul rusesc de la cuvântul arab “Shahid”, martir. In 2000 două fete cecene, de 16 şi 22 de ani, se aruncau în aer la un post de control rus, luând cu ele alte patru vieţi. Tot în 2000, altă tânără cecenă, Aiza Gazuyeva, se arunca în aer cu o grenadă, ucigând un general rus pe care îl acuza de moartea soţului său, în detenţie.

În 2002, la Groznîi, Alina Tumriyeva, în vârstă de 17 ani, împreună cu tatăl său, îmbărcaţi în uniforme militare, intrau cu un camion plin cu explozibili în sediul administraţiei. 83 de persoane erau ucise atunci. Un atentat foarte asemănător, la care au participat şi două femei, a avut loc anul următor la Zamenskoye. Tot în 2003, două atentatoare sinucigaşe îl vizau pe preşedintele pro-rus Ahmad Kadyrov la Iliskhan-Yurt, fără succes. La Mozdok, o femeie îmbrăcată în halat medical ucidea 17 persoane într-un atac ce viza un autobuz al aviaţiei ruse. În decembrie 2003, o văduvă de război se arunca în aer în Piaţa Roşie din Moscova, ucigând şase persoane. Şi în atacul de la metroul moscovit din august 2004, tot o femeie a fost responsabilă pentru atacul cu explozibil care a ucis 10 persoane. În atacul precedent, din luna februarie, nu ştim dacă atentatorul a fost femeie.Şi în septembrie 2009, la Groznâi, tot o femeie se arunca în aer la un post de grănicieri." http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/femeile-sinucigase-arma-preferata-a-terorismului-cecen-36242.html
elena a spus…
ps: The New York Times gazduieste o interesanta dezbatere pe aceasta tema, opiniile ramanand insa divergente http://roomfordebate.blogs.nytimes.com/2010/03/29/will-the-moscow-attacks-help-putin/

Postări populare de pe acest blog

Inchizitia moderna - COMISIA de ancheta Elena Udrea

Am ascultat si eu inregistrarile "discutiilor" din cadrul Comitziei gandita pentru executia Elenei Udrea si am ramas consternat de nesimtirea membrilor acesteia. Se vede treaba ca, indivizii din comisie, nu au decat un singur scop acuzarea ministresei Udrea cu orice pret. Adriana Saftoiu, devenita liberala dupa eliberarea de la Cotroceni are un motiv clar pentru tinta EU. Ludovic (PNL) si Aura (PSD) au un stil 100% al comisarilor sovietici de dupa razboi din structurile (NKVD). Putatorul de lance sau lantz, cum vreti, nu este altul decat Ludovic care ar trebui sa taca o mie de ani. El in calitate de ministru dupa ce a accidentat o fetita pe trecerea de pietoni a pus structurile statului sa musamalizeze cazul si sa rezolve situatia, (era un guvern liberal 100%). A tagaduit ca ar fi fost autorul accidentului cu toate ca probele calde de la fata locului puteau sa infirme pozitia adoptata de nevinovat. Si totusi, atunci, nu s-a constituit o comisie de ancheta. Merita sa a

Proiecte EUROPENE în CERTEJUL DE SUS, HUNEDOARA

Dezvoltarea ROMÂNIEI nu se realizează fără accesarea fondurilor europene. Cine sa faca proiectul? Cine sa ne sfătuiască? Ce este eligibilitate proiectului? Care sunt fazele unui proiect? Intrebari la care cetățenii din HONDOL, NOJAG, VARMAGA, SĂCĂRÂMB, CERTEJUL DE SUS, BOCSA vor avea răspunsuri și soluții!

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică. Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm: 1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA. La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este