Treceți la conținutul principal

Nu sunt turmentat, dar, EU cu cine votez?

Au trecut, 4 ani, de la ultimele alegeri ca și când a fost ieri.
Imagine inspirată de și de la: www.cicerone.ro

Ca să votez mâine nu pot să uit:

- ignoranța de care a dat dovada PDL-ul majoritar la Guvernare, când nimeni și nimic nu a mai contat. Schimbări profunde în ierarhia deconcentratelor, tocuri și artimetică de clasa ”0” sunt numai câteva din gusturile amare servite de cei ”nemuritori” din PDL, care acum cerșesc votul bucurându-se de greșelile celor care i-au înlocuit la Guvernare pentru că le-au oprit scăderea și le ridică scorul de vot popular.

- indolența și imaturitatea politică a liderilor USL, care se joacă de-a vorbele cu destinul tării și al națiunii comportâdu-se ca și copii mari ce consideră Parlamentul, Guvernul și alte instituții jucării la dispoziția lor. 

- formațiunile politice unde nu regăsec doctrine politice, astfel încât partidele să dețină și membri de partid cu adeziuni din convingere, nu numai din conjunctură;

- în România anului 2012 nu aven niciun partid de stânga, niciun partid de dreapta și nici de centru. Avem doar găști care flutură promisiuni copy - paste de la o formațiune politică la alta;

- nu înțeleg cum un antreprenor sau un mic întreprinzător român, liberal prin statut social, poate vota o formațiune politică cum este USL ce va face o politică comunistă, de stânga, prin persoana propunerii de prim ministru a lui PONTA!

- nu pricep cum un conservator, care are drept doctrină politică ”oamenii nu sunt egali”, să acepte egalitarisme enunțate de actualul si posibilul Prim Ministru Victor Ponta, corigent la scoala DOCTORALĂ și comunist prin excelență;

- îmi bat capul să înțeleg cum se simte reprezentat un membru PSD de stânga de către un președinte liberal (declarat) și comunist inflacarat!

- îmi vine greu să cred că românii mai acordă votul mascaților din PDL, sub brandul ARD, când timp de 4 ani aceștia au ignorat totul de pe înalțimea tocurilor de la președenția Camerei Deputaților, a velopedului tip segway, a scaunelor înalte de la parlament sau din avion;

- în România intereseul național este o stare de excitație psihică, care se caracterizează prin tendința excesivă, nestăpânită de a vorbi continuu și incoerent, denumită logoree. Nu am reușit să vad o dezbatere politică, publică între cei care vor o demnitate in STATUL ROMÂN. Stereotipul acuzelor și al promisiunilor extrase din programele de candidat la primarie a devenit o normalitate. Majoritatea candidaților nu stiu ce atribuții are un ”deputat” sau un ”senator”. 

- patru ani de zile, deputatul tău sau senatorul meu nu a fost prezent între oameni să explice de ce au fost necesare masuri antisociale, dar acum parlamentari cerșesc votul;

- nu există decât extrem de puțini parlamentari cu inițiative legislative in trecut, dar majoritatea au semnat listele colective pe unele inițiative și acum și le asumă, deși in listă sunt la poziția 20,25;

Acum ne rămâne doar votul care putem să il acordăm unor infatuați, unor nepricepuți, unor cretini sau unor smecheri care se imbogațesc pe melodia votată prin sms!

Înainte de ultimul paragraf, afirm: 
Urmatorul parlament va fi cel ma slab pregătit din ultimi 20 ani! 
Candidații sunt: ciudați, neinstruiți, fără viziune și fară scoală, nu pot sustine o cumunicare liberă dar să  mai susțină un discurs!
Majoritatea candidaților ce vor obține  mandat nu au facut nimic in viată. Unii nu am facut nici macar scoala in termenul firesc. Mai grav este că dacă nu au un grad de instrucție tehnic prin scoalrizare academica, nu au nici macar scoala vieții. Candidații își doresc să ajungă în Parlament fără să stie că acolo pot avea înițiative legislative care așează lucrurile  în țară. 
Nu ințeleg de ce este necesară o politică pentru a re-industrializa țara.

În fond pe toți îi leagă Traian Băsescu (unii au program politic anti-președinte, iar alți au pierdut de mult susținerea președintelui care îi sfătuia de mult că nu fac bine ce fac cand au avut puterea).

Imi doresc să câștige rațiunea în aceste alegeri, chiar cu un prim ministru in persoana lui IOAN RUS.

Imagine economică din http://www.economistul.ro

Soluția ințelegerii viitorului nu stă în Antenele vizionate, fară viziune,  unde fii și fice a  unor nomenclaturiști ne dau lecții și ne întoxică mai ceva ca Vocea Rusiei. 
Soluția suntem NOI toți cetățenii care trebuie să vrem ce nu vrem și să ne dorim ce vrem: modernizare, competiție, antreprenoriat, acces la cultură națională, orientare Pro și cu Europa.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inchizitia moderna - COMISIA de ancheta Elena Udrea

Am ascultat si eu inregistrarile "discutiilor" din cadrul Comitziei gandita pentru executia Elenei Udrea si am ramas consternat de nesimtirea membrilor acesteia. Se vede treaba ca, indivizii din comisie, nu au decat un singur scop acuzarea ministresei Udrea cu orice pret. Adriana Saftoiu, devenita liberala dupa eliberarea de la Cotroceni are un motiv clar pentru tinta EU. Ludovic (PNL) si Aura (PSD) au un stil 100% al comisarilor sovietici de dupa razboi din structurile (NKVD). Putatorul de lance sau lantz, cum vreti, nu este altul decat Ludovic care ar trebui sa taca o mie de ani. El in calitate de ministru dupa ce a accidentat o fetita pe trecerea de pietoni a pus structurile statului sa musamalizeze cazul si sa rezolve situatia, (era un guvern liberal 100%). A tagaduit ca ar fi fost autorul accidentului cu toate ca probele calde de la fata locului puteau sa infirme pozitia adoptata de nevinovat. Si totusi, atunci, nu s-a constituit o comisie de ancheta. Merita sa a

Proiecte EUROPENE în CERTEJUL DE SUS, HUNEDOARA

Dezvoltarea ROMÂNIEI nu se realizează fără accesarea fondurilor europene. Cine sa faca proiectul? Cine sa ne sfătuiască? Ce este eligibilitate proiectului? Care sunt fazele unui proiect? Intrebari la care cetățenii din HONDOL, NOJAG, VARMAGA, SĂCĂRÂMB, CERTEJUL DE SUS, BOCSA vor avea răspunsuri și soluții!

PAPA vs KIRIL sau ROMA veche vs de NOUA ROMĂ

Foto: sursa PROTV SITE O fotografie cât 1.000 de cuvinte după 1.000 de ani de separare ecumenică. Ieri, s-au întâlnit managerii a două intreprinderi religioase, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din Rusia pe un aeroport din HAVANA (CUBA). Pe lângă grija celor care făuresc imaginea publică nu putem să nu remarcăm: 1. Din atâtea palate câte le stăpânesc nu au găsit decât o aerogară din CUBA? Sa fim serioși era totuși un PAPĂ și un PATRIARH!!! Halal protocol și respect față de subiecte. Că cei doi s-au întâlnit în gară e bine să spunem pentru istorie că din întâmplare (nu au mai avut kerosen avioanele și se explică de ce după 1000 de ani are loc întâlnirea la vârf). Din întâmplare a rămas și TEOCTIST al Biserici Ortodoxe din România la ROMA în anul 1989 când mergea spre INDIA, și a băut un ceai cu PAPA. La întâlnirea dintre avioane, conducătorii intreprinderilor religioase,  Papă și Patriarh, au semnat și o Declarație COMUNĂ! Personal cred ca acest protocol sofisticat este